Seuraava kotiottelu: Osta lippuja
Kärpät – Ilves 29.3.2019 klo 18:30

​Vehviläinen nollasi HIFK:n – Puolustajat herkuttelivat maaleilla

7.4.2018

Kärpät nappasi välieräsarjassa 2-1 johtoaseman maukkaalla 3-0 kotivoitolla. Illan sankareita olivat kaksi maalia iskenyt Miika Koivisto ja nollapelin torjunut Veini Vehviläinen.

Kärpät näytti valmiilta otteluun avauserän alusta asti. Torstaisessa Helsingin ottelussa nähty hyvä vire oltiin saatu kannettua mukana kotikaukaloon, ja Kärpät pelasi kypsästi ja maltillisesti läpi avauserän. Ottelun ensimmäisen maalin pääsi iskemään puolustaja Shaun Heshka, joka laukoi kiekon miltei maaliverkkojen läpi ajassa 14:11. Syöttöpisteet maaliin nappasivat erinomaisesti läpi ottelun pelanneet Otto Karvinen ja Jari Sailio.

Toisessa erässä molemmat joukkueet pääsivät hieromaan ylivoimiaan, IFK kerran, Kärpät kahteen otteeseen. Jälkimmäinen pakkopeli toi myös onnistumisen, kun Miika Koivisto iski illan ensimmäisen osumansa terävällä viivakudilla. Toisessakaan erässä Kärpät piti IFK:n kaukana vaarallisimmilta vetopaikoilta, ja IFK:n muutamat pitkät pyöritykset puolustettiin maltilla pois.

Päätöserässä IFK kaivoi kyntensä esiin, ja ehkä osittain passivoitunut Kärpät oli osan erästä vastaanottavana osapuolena. Hätää joukkueella ei kuitenkaan ollut, sillä tarkka puolustuspeli ja Veini Vehviläisen erinomaiset torjunnat paikkasivat muutamia huolimattomia virheitä. Loppulukemat 3-0 tyhjään maaliin iski Miika Koivisto 40 sekuntia ennen ottelun päätöstä. Vehviläinen torjui ottelussa nollapelinsä eteen lopulta 23 kertaa.

Semifinaalisarja jatkuu maanantaina Helsingissä. Seuraavan kerran Oulussa pelataan ensi viikon keskiviikkona! Liput tuohon otteluun kätevimmin TÄSTÄ!