Seuraava kotiottelu: Osta lippuja
Kärpät – Ilves 29.3.2019 klo 18:30

Kärpät toista vierasvoittoa hakemaan - Ruohomaa palaa kokoonpanoon!

9.4.2018
Kärpät toista vierasvoittoa hakemaan - Ruohomaa palaa kokoonpanoon!

Mikael Ruohomaa loukkaantui edellisessä Helsingin pelissä. Sairasloma jäi yhden ottelun mittaiseksi. (Kuva: Jussi Määttä)

Kärppien ja HIFK:n välinen semifinaalisarja on edennyt jo neljänteen otteluunsa. Kärpät rikkoi vallinneen vierasvoittokaavan ottamalla 2-1 johtoaseman ottelusarjassa lauantaina komealla 3-0 kotivoitolla. Lauantaina Oulussa aika-ajoin aseettomalta näyttänyt IFK tulee varmasti olemaan kuin uusi joukkue, kun punanutut pääsevät jälleen loppuunmyytyyn kotihalliinsa, kotiyleisönsä eteen. Edellisessä Helsingin pelissä IFK aloitti hyvin, mutta Kärpät punnersi itsensä mukaan otteluun erän alkujen nopeilla maalilla, ja lopulta Miska Humaloja ratkaisi voiton Kärpille aivan jatkoajan alussa.

Ottelusarjan alussa kotietu pääsi kaatumaa kalleelleen, kun molemmat joukkueet nappasivat ensimmäiset vieraspelinsä nimiinsä. Kaukalo vaikuttaa oleellisesti peliin, varsinkin kun vertaillaan Oulun Energia Areenan ja Helsingin jäähallin pelialustoja: Nordenskiöldinkadun kaukalossa on pienen kolmion verran vähemmän tilaa kuin Raksilan vastaavassa.

- Helsingissä on merkittävästi pienempi kaukalo, ja se tuo meidän nopeutemme paremmin esiin, analysoi Kärppä-valmentaja Mikko Manner.

Tuota nopeutta Manner haluaa nähdä omiltaan tänäänkin, sillä valmennus uskoo nopean ja rohkean pelaamisen syövän pikku hiljaa IFK-pakiston eväitä pois otteluiden ja sarjan edetessä.

HIFK:n tuttu fyysisyys oli tipotiessään lauantaina Oulussa, mutta tuohon tulee varmasti muutos, kun ottelusarja on siirtynyt takaisin Nordenskiöldinkadulle. Kokoonpanoon palaava puolustajajärkäle Joe Finley tulee varmasti tarjoamaan oman mausteensa illan kamppailuun, ja siitä tuskin on epäilystä, etteikö IFK haluaisi esiintyä uudella ilmeellä kotiyleisönsä edessä.

Ruohomaa palaa askiin

Kärppien kokoonpano on Mikael Ruohomaan paluun myötä tismalleen sama kuin edellisellä Helsingin vierailulla. Ruoho ottaa paikkansa ykkösketjun keskeltä ja Nicklas Lasu palaa Ville Leskisen ja Saku Mäenalasen väliin. Kolmosketju on muodossa Vesalainen – Humaloja – Junnila.

Kärppien nelosketju Jari Sailio – Jasse Ikonen – Otto Karvinen oli myrkkyä IFK:lle lauantaina, ja kolmikko pyrkii varmasti järkyttämään IFK:n pelaamista samanlaisella fyysisyydellä tänäkin iltana, kun miehet saavat jatkaa yhdessä erinomaisen pelin jälkeen.

Kärppien maalilla aloittaa odotetusti Veini Vehviläinen, ja Jussi Rynnäs on luukkuvahtina.

HIFK – Kärpät käyntiin kello 18:30!