Seuraava kotiottelu: Osta lippuja
Kärpät – Ilves 29.3.2019 klo 18:30

Tehottomuus kävi Kärppien kohtaloksi - HIFK tasoitti sarjan

10.4.2018
Tehottomuus kävi Kärppien kohtaloksi - HIFK tasoitti sarjan

Kuva: Jussi Määttä

HIFK tasoitti semifinaalisarjan Kärppiä vastaan 3-1 kotivoitolla. Erinomaisesti kaksi ensimmäistä erää pelannut Kärpät oli pelillisesti hienokseltaan niskan päällä, mutta kotijoukkueen kliinisyys maalipaikoissa osoittautui ratkaisevaksi tekijäksi Helsingin illassa.

Ottelu alkoi Kärppien kannalta murheellisesti. Erän alun kaksi jäähyä tarjosivat IFKlle mahdollisuuden nopeaan avausmaaliin. Kärppien alivoima Veini Vehviläisen säestämänä taisteli kuitenkin esimerkillisesti, ja molemmat jäähyt saatiin kulutettua loppuun. Alivoimataposta saatu energia käynnisti hyvän vaiheen, ja Kärpät pystyi hyvän luistelun kautta painamaan peliä kotipäätyyn. Maalit jäivät avauserässä kuitenkin haaveeksi. Ainoat tilastomerkinnät olivat IFKn yksi ja Kärppien neljä pikkukakkosta.

Toisen erän teema oli yksinkertainen: Kärpät hallitsi, IFK teki maalit. Kotiyleisöä huudatettiin ensimmäisen kerran toisen erän alussa. Erik Thorell karkasi osittain läpi keskialueelta, ja Nicklas Lasun toimet tilanteessa tulkittiin rankkarin arvoiseksi. Thorell viimeisteli rankkarinsa tyylikkäästi yläriman alle. Verkko heilui uudemman kerran erän puolivälissä, kun Jarkko Malinen sai kiekon hieman onnekkaasti huippupaikkaan. Teemu Tallbergin laukaus pomppasi Malisen luistimesta suoraan miehen lapaan, ja IFK-hyökkääjällä oli helppo työ viedä kotijoukkue 2-0 johtoon.

Kolmannen erän alussa IFK karkasi 3-0 johtoon, mutta tuon osuman Shaun Heshka kuittasi nopeasti, ja Kärpät oli jälleen kahden maalin päässä. Runsaista jäähyistä huolimatta Kärpillä oli päätöserässä mahdollisuudet nousta takaisin peliin, mutta tehottomuus ja huolimattomuus kostautuivat. Myös päätöserän runsaat jäähyt sekoittivat peliä, ja lisämaaleja ei Miro Heiskasen tyhjään maaliin tehdyn osuman lisäksi nähty.

Huominen Oulussa pelattava ottelu voi nousta ratkaisevaan arvoon jatkopaikan kannalta, sillä huomisen ottelun voittaja saa katkon paikan torstaille Helsinkiin. Kärpät tarvitsee siis kaiken mahdollisen tuen huomiselle, liput kätevimmin TÄSTÄ!