​Back-to-back käyntiin Oulussa – Kärppien hyökkäys uuteen muotoon

11.4.2018

Kauden tähän asti kaksi tärkeintä ottelua käydään tänään ja huomenna Oulussa ja Helsingissä, kun Kärpät ja IFK kohtaavat kahdesti vuorokauden sisällä. Back-to-backin avausottelun merkitys on valtava, sillä jompikumpi joukkue saa mahdollisuuden sarjan katkaisemiseen kuudenteen otteluun. Tähänastinen ottelusarja ei ole tarjonnut Kärppä-hyökkääjä Miska Humalojalle suuria yllätyksiä, vaan ennakko-odotukset ovat täyttyneet.

- On kyllä vastannut (odotuksia). Kovia pelejä ja pitkä sarja, niin kuin alussa vähän veikkailtiinkin. On ollut sitä mitä odotin.

Kärpät oli hyvin mukana maanantain pelissä, mutta maalinteon tehottomuus kostautui karulla tavalla. Muutamat hukatut avopaikat ja pari epäonnekasta pomppua tekivät takaa-ajosta mahdotonta, ja IFK tasoitti sarjan 4-1 kotivoitolla. Maalinteon tehottomuudesta ei Humalojan mukaan olla huolissaan. Helsingin tehottomuus kuitataan huonon onnen piikkiin.

- Meillä oli vähän huonoa tuuria siinä, osui luistimeen ja tolppaan ja kaikkea. Ei siinä muuta kuin uutta matoa koukkuun, ja varmasti uppoaa tänään sitten.

Kärpät veivaa tänään kokoonpanojaan uuteen uskoon. Ykkösketjun muodostavat Nicklas Lasu, Mikael Ruohomaa ja Kristian Vesalainen, ja kakkos-yksikössä hyökkäävät Julius Junttila, Saku Mäenalanen ja Ville Leskinen. Kolmosketjussa hyökkäävät Juha Koivisto, Miska Humaloja ja Charles Bertrand, ja nelosketjussa jatkaa rouhea kolmikko Jari Sailio, Jasse Ikonen ja Otto Karvinen. Kolmantenatoista hyökkääjänä pelaa Sami Anttila.

Pakki- ja maalivahtiosastolle muutokset eivät ole tarpeen. Jani Hakanpäälle ei tuomittu pelikieltoa IFK:n tutkintapyynnön seurauksena, joten Hakkis löytyy tänään tutulta paikaltaan Teemu Kivihalmeen viereltä. Maalissa jatkaa mainiota kevättä pelaava Veini Vehviläinen, ja kakkosmaalivahtina on Jussi Rynnäs.

Kärpät – HIFK käyntiin Oulun Energia Areenalla kello 18:30. Liput otteluun kätevimmin TÄSTÄ!