Seuraava kotiottelu: Osta lippuja
Kärpät – Ilves 29.3.2019 klo 18:30

​Ruohomaa ratkaisi jatkoajalla – Sarja katkolla huomenna!

11.4.2018

Kärpät nappasi itselleen huomiselle ottelusarjan ensimmäisen ottelupallon, kun IFK kaatui jatkoajan jälkeen maalein 2-1. Ratkaisevan maalin iski aiemminkin IFK-otteluita ratkonut Mikael Ruohomaa.

Ottelun avauserä tarjosi todellista playoff-kiekkoa. Molemmat joukkueet olivat kamppailuvalmiita, fyysisiä, ja kummassakin päässä nähtiin jokunen maalipaikka. IFK sai erän alussa mahdollisuuden hakea avausosumaa ylivoimalla, mutta Kärpät taisteli vajaamiehisenä esimerkillisesti. Laukaisupaikat olivat vähissä niin ylivoimalla kuin tasakentällisinkin, sillä maalivahdeille kirjattin yhteensä vain 10 torjuntaa; Veini Vehviläiselle neljä, ja Kevin Lankiselle kuusi.

Kakkoserässä Kärpät pommitti huippupeliä pelannutta Lankista oikein urakalla, ja verkko heilui lopulta hieman ennen erän puoliväliä. Jani Hakanpää pääsi laukomaan irtokiekosta ottelun avausmaalin. Kärpät sai erän lopulla vielä ylivoimamahdollisuuden, mutta IFK:n alivoimapelaaminen oli moitteetonta.

Kolmannen erän alussa oli IFK:n vuoro onnistua maalinteossa. Juha-Pekka Haatajan millintarkka laukaus ohitti Veini Vehviläisen ajassa 42:17, ja peli oli tasan 1-1. IFK:lla oli erinomainen mahdollisuus ottaa peli haltuun kolmannessa erässä, sillä tasoitusmaalia seurasi kaksi nopeaa Kärppä-jäähyä. Sami Anttilan ja Julius Junttilan istuessa jäähypenkillä, kolmikko Jani Hakanpää - Lasse Kukkonen - Nicklas Lasu taisteli lähes täydet kaksi minuuttia kahden miehen alivoimaa antautumatta. Taistelu herätti Kärpät orastavasta horroksesta, ja peli alkoi painua taas kohti IFK-päätyä. Maaleja ei kolmanteen erään kuitenkaan enää saatu aikaiseksi Kärppien kahdesta ylivoimamahdollisuudesta huolimatta, ja ottelun ratkaisu siirtyi jatkoajalle.

Ja jatkoajallahan sattui ja tapahtui. Miro Heiskanen jäähyili ensin erän alussa, ja toistamiseen hieman erän puolivälin jälkeen. Heiskanen taklasi Otto Karvista vaarallisesti selän puolelta, ja Karvinen lensi päin laitaa. Karvinen siirtyi pukusuojiin hoidettavaksi, mutta palasi hetken kuluttua peliin. Heiskaselle tuomittiin 2+10 minuuttia selästä taklaamisesta. Ottelun ratkaisu nähtiin erän lopussa, kun Mikael Ruohomaa puki ylleen ratkaisijan viitan. Ruohomaa karkasi IFK-puolustukselta, ja sijoitti kiekon tarkasti Lankisen kainalosta sisään.

Kärppien painostus ottelussa oli hurja, sillä Lankiselle kirjattiin 42 torjuntaa, kun virkaveli Vehviläinen selvisi puolella tuosta. Laukaukset kirjattiin Kärppien eduksi 74-34.

Ottelusarja jatkuu jo huomenna Helsingissä. Kiekko jäähän Nordiksella kello 18:30