Seuraava kotiottelu: Osta lippuja
Kärpät – Ilves 29.3.2019 klo 18:30

​IFK venytti ratkaisun seitsemänteen peliin

13.4.2018
​IFK venytti ratkaisun seitsemänteen peliin

Charles Bertrand onnistui pitkästä aikaa maalinteosa. (Kuva: Jussi Määttä)

Taistelu toisesta finaalipaikasta tiukkeni entisestään, kun Helsingin IFK pakotti ottelusarjan seitsemänteen peliin 4-3 jatkoaikavoitolla. Ratkaiseva seitsemäs semifinaali käydään tulevana lauantaina Oulussa.

Kuten odottaa saattoi, IFK tuli ryminällä peliin sisään. Kotijoukkue johti ottelua jo 2-0 ennen avauserän puoliväliä. Avausmaalista vastasi Markus Kankaanperä, jonka viivalämäri löysi tiensä maaliin ajassa 5:49. 2-0 osuma syntyi vajaat viisi minuuttia myöhemmin, kun Jarkko Malinen pääsi nostamaan kiekon lähietäisyydeltä maalin kattoon.

Vaikean avauserän jälkeen Kärpät heräsi mukaan peliin, ja Julius Junttila toikin joukkueensa kahden maalin päähän alle minuutin pelin jälkeen. Tästä käynnistyi Kärppien hyvä kirivaihe, joka katkesi kuitenkin ikävällä tavalla. IFK otti aikalisän ajassa 25:19, ja 12 sekuntia myöhemmin verkko heilui. 3-1 osumasta vastasi Juhani Tyrväinen. Kärppien Charles Bertrand onnistui kampeamaan omansa vielä maalin päähän erän puolivälin jälkeen, ja päätöserä käynnistyi lukemista 3-2.

Kolmannen erän ainoasta maalista vastasi Kärppien ensimmäisenkin iskenyt Julius Junttila. Jullen rystypiikki painui erän puolivälissä yläkulmaan ohi ottelussa 37 kertaa torjuneen Kevin Lankisen. Kärpillä oli kolmannessa erässä oivat mahdollisuudet ratkaista peli ja ottelusarja, mutta Lankisen huipputorjunnat venyttivät ottelun jatkoajalle.

Ensimmäinen jatkoerä ehti vanhentua vajaat kuusi minuuttia ennen ratkaisua. IFK:n pitkä pyöritys johti Teemu Erosen vapaaksi jäämiseen, ja puolustaja pääsi nostamaan huipputontilta ohi Veini Vehviläisen. Voittolukemat kirjattiin IFK:lle 4-3.

Lipunmyynti seiskapeliin käynnistyi tänään aamulla, lippukauppaan pääset TÄSTÄ!