Seuraava kotiottelu: Osta lippuja
Kärpät – Ilves 29.3.2019 klo 18:30

Seitsemän kertaa seitsemän - Kärppien seiskapelien lyhyt historia

13.4.2018
Seitsemän kertaa seitsemän - Kärppien seiskapelien lyhyt historia

Sebastian Aho ratkaisi seiskapelin keväällä 2015. (Kuva: Jussi Määttä)

Liigan pudotuspeleissä paras seitsemästä -formaatti nähtiin ensimmäistä kertaa kevään 2003 puolivälierissä. Järjestelmän käyttöönoton jälkeen Kärpät on pelannut seitsemännessä pelissä seitsemän kertaa ja voittanut noista neljä. Kärppien historian kahdeksas seiskapeli pelataan huomenna Oulussa, kun Kärpät ja HIFK taistelevat finaalipaikasta.

2003 Puolivälierät Kärpät – JYP 3-1

Kärppien historian ensimmäinen game 7 pelattiin sunnuntaina 23.3.2003 Oulussa. Kärppien maaleista tuossa ottelussa vastasivat kahdesti osunut Jari Viuhkola ja ottelun voittomaalin kolmannen erän alussa tehnyt Drew Bannister. JYPin ainoasta osumasta vastasi tuttu nimi, Eric Perrin. Kärpät eteni välieriin voitoin 4-3, ja matka jatkui finaaleihin Jokereiden kaaduttua voitoin 3-2. Finaaleissa Tappara vei mestaruuden suoraan voitoin 3-0.

2010 Puolivälierät JYP – Kärpät 2-0

Keväällä 2010 JYP päätti Kärppien kauden 2-0 kotivoitolla. Olli Sipiläinen avasi maalinteon avauserän puolivälissä, ja Antti Jaatinen niittasi loppulukemat ajassa 47:41.

2012 Puolivälierät Pelicans – Kärpät 3-2

Kevään 2012 puolivälieräsarjassa Pelicans pakotti sarjan seitsemänteen peliin Kärppien ensin johdettua sarjaa voitoin 3-1. Ratkaisevassa pelissä Pelicans karkasi 3-0 johtoon Jan Latvalan, Vili Sopasen ja Radek Smolenakin maaleilla. Kärpät onnistui nousemaan kolmannessa erässä vielä maalin päähän Joonas Donskoin ja Ivan Humlin osumilla, mutta tasoitusta ei saatu aikaiseksi ilman maalivahtia, ja kauden 2011 – 2012 pelit päättyivät puolivälieriin.

2014 Finaalit Kärpät – Tappara 1-0 ja.

Liigahistorian ensimmäinen seitsemäs finaali pelattiin keväällä 2014 Oulussa. Ennätystasaisen sarjan ratkaisi lopulta Juhamatti Aaltonen, joka toi mestaruuden Ouluun ottelun ainoaksi osumaksi jääneellä jatkoaikamaalillaan.

2015 Välierät Kärpät – JYP 4-2

Keväällä 2015 Kärpät pelasi kaksi seitsemän ottelun sarjaa. Ensimmäinen näistä oli välieräsarja JYPiä vastaan. Ratkaisevassa ottelussa voittomaaliksi jääneestä osumasta vastasi Joonas Donskoi. Muita maalintekijöitä olivat Juho Keränen ja kaksi kertaa osunut Esa Pirnes. Kärppien maalilla Tomi Karhunen torjui 25 kertaa.

2015 Finaalit Kärpät – Tappara 2-1 ja.

Kärpät ja Tappara kohtasivat finaaleissa toisena keväänä putkeen, ja ratkaisu venyi jälleen seitsemänteen peliin. Ottelun avausmaalista vastasi ensimmäisessä erässä osunut Joonas Donskoi, ja Tapparan tasoihin toi Olli Palola kolmannen erän puolivälissä. Lopullinen ratkaisu nähtiin vasta toisessa jatkoerässä, kun Sebastian Aho ratkaisi mestaruuden Ouluun läpiajomaalillaan.

2016 Välierät Kärpät – Tappara 0-2

Keväällä 2016 Kärpät ja Tappara kohtasivat jälleen, mutta tällä kertaa välierissä. Ratkaisu venyi jälleen seitsemänteen peliin, joka pelattiin jälleen Oulussa. Tällä kertaa pidemmän korren vei Tappara, kun ottelun ainoiksi maalintekijöiksi jäivät Teemu Aalto ja Stephen Dixon. Tapparan maalilla Tomi Karhunen torjui nollapelinsä eteen 27 kertaa. Tappara kaatoi finaaleissa HIFK:n voitoin 2-4.