Seuraava kotiottelu: Osta lippuja
Kärpät – None 22.3.2019 klo 18:30

FInaalipaikka ratkeaa Oulussa - "Kotiyleisön tuki ratkaisee"

14.4.2018

Game seven, täysi kotihalli ja kaksi finaalipaikan ansaitsevaa joukkuetta. Huikean kiekkonäytelmän ainekset ovat kasassa Raksilan lauantai-illassa. Tilaa finaaleissa on kuitenkin vain toiselle, ja tuo jatkoon menijä ratkaistaan tänään kello 17 alkaen Oulun Energia Areenalla.

Raastavaa ottelusarjaa on takana nyt kuusi peliä, ja voitot ovat tasan 3-3 HIFK:n torstaisen jatkoaikavoiton myötä. Kärpät nousi torstaina kahden maalin takaa vielä rinnalle, mutta merkkausvirhe jatkoalla koitui kohtaloksi. Kärppä-valmentaja Mikko Manner toivoo parempaa starttia tämäniltaiseen peliin, mutta muistuttaa, että peli kestää vähintään kuusikymmentä minuuttia.

- Se kertoo vain IFK:n laadukkaasta joukkueesta. He pelaavat todella systemaattisesti ja kurinalaisesti, ja jos et ole itse ihan parhaimmillaan alussa, tai vastustaja on todella energinen ja kamppailuvahva varsinkin ensimmäisissä erissä, niin silloin voi käydä näin. Totta kai me yritetään saada peli käyntiin alusta asti, mutta taas täytyy muistaa se, että peli kestää 60 minuuttia. Niin kauan kuin sitä peliaikaa on, niin niin kauan tässä kuuluu elää hetkessä ja taistella.

Seiskapeliin lähtiessä iso tekijä ottelun ratkaisuun löytyy pelaajien korvien välistä. Fyysinen rasitus on pitkän sarjan jäljiltä kummallakin joukkueella todella kova, ja oikeisiin asioihin keskittyminen on tänään korkeassa arvossa.

- Täytyy osata pysyä keskittyneenä ja nauttia yhtä aikaa. Täytyy saada oikeanlaista pelirohkeutta sinne Tuloksen tuoma vaikutus korvien väliin ei saa olla liian iso, se on varmaankin tärkeimpiä juttuja.

Tuoreita jalkoja kokoonpanoon

Kärpät nostaa kokoonpanoonsa tänään kaksi teräväjalkaista hyökkääjää, kun viimeksi Kärppien A-nuorten finaaleissa pelanneet Rasmus Kupari ja Radek Koblizek hyppäävät kaukaloon. Koblizek hyökkää kolmosketjussa yhdessä Nicklas Lasun ja Juha Koiviston kanssa, ja Kupari pelaa kolmantenatoista hyökkääjänä. Molemmille pelaajille kyseessä on playoff-debyytti todella kovaan paikkaan, välierien seiskapeliin.

- Kovaan, tai hienoon paikkaan, miten sen omissa ajatuksissaan pukee. Tämä on pelaajille ensinnäkin hieno ja ainutlaatuinen mahdollisuus ja se on vielä täysin ansaittu. Meidän identiteetti on perustunut siihen, että me ollaan vaihdettu paljon tuoreita pelaajia kentälle. Nyt meillä on taas sopiva hetki siihen. Playoffien tuoma kuormitus on kova, ja taustalla sattuu ja tapahtuu, niin sen takia nyt on oiva mahdollisuus tuoda kaksi nuorta, luisteluvoimaista pelaajaa mukaan. Me uskotaan, että he voivat olla se pieni ero mikä sieltä lopulta syntyy, pohti Manner nuorten miesten playoff-debyytistä.

Ratkaisevaa tekijää illan otteluun kysyttäessä Manner vastaa empimättä:

- Kotiyleisön tuki ratkaisee tänään.

Semifinaalien seitsemäs peli, Kärpät – HIFK käyntiin Oulun Energia Areenalla kello 17!