Seuraava kotiottelu: Osta lippuja
Kärpät – Ilves 29.3.2019 klo 18:30

Kärpät taisteli tiensä finaaleihin!

14.4.2018

Kärpät lunasti paikkansa finaaleissa tiukkaakin tiukemman game sevenin jälkeen. Summerin soidessa lukemat näyttivät Kärpille 2-1 Otto Karvisen ja Kristian Vesalaisen maalien turvin.

Avauserässä Kärpät pelasi niin kuin kotijoukkueen kuuluikin. Loppuunmyyty Raksila pauhasi, kun Kärpät painoi pitkiä hyökkäyksiä syvälle IFK:n alueelle, ja koko viisikko jaksoi kärsivällisesti jauhaa ja pyörittää peliä päädyssä. Palkinto tuosta kärsivällisyydestä nähtiin kahdeksan minuutin pelin jälkeen, kun verkko heilui ensimmäistä kertaa. Alun perin Lasse Kukkoselle merkitty maali korjattiin lopulta Otto Karviselle, joka ohjasi kapteenin laukauksen sisään. Kakkossyötön nappasi Taneli Ronkainen. Aivan pelkkää ruusuilla tanssimista Kärppien avauserä ei kuitenkaan ollut. IFK oli päästä rokottamaan räikeistä virheistä muutamaan otteeseen, ja kerran siinä onnistuikin. Teemu Tallbergin pienen kulman laukaus löysi tiensä maaliviivan yli pari minuuttia ennen erän päätöstä. Ensimmäiselle tauolle lähdettiin 1-1 tasatilanteessa.

Toisessa erässä kokoonpanoon nostettu kaksikko Rasmus Kupari – Radek Koblizek nosti päätään esiin. Liukasjalkaiset nuorukaiset onnistuivat värkkäämään erän aikana useamman maalipaikan hyvällä luistelullaan, ja kertaalleen miehet olivat yhdessä kahdella yhtä vastaan -hyökkäyksessä, kuitenkin ilman tulosta. Erän ainoasta osumasta vastasi Kristian Vesalainen, joka viimeisteli kylmän viileästi läpiajosta Kärpät 2-1 johtoon.

Kolmas erä oli Kärpiltä puolustustaistelua. IFK:n painostus kuitenkin kestettiin uhrautuvalla puolustuspelillä, Veini Vehviläisen huipputorjunnoilla ja kotiyleisön raivokkaalla kannustuksella. Raksilan yleisö kunnioitti kotijoukkuetta nousemalla seisomaan viimeisen kahden minuutin ajaksi. Vehviläinen torjui ottelussa lopulta muikeat 27 kertaa 2-1 voitossa.

Finaalit Tapparaa vastaan käynnistyvät jo tiistaina Oulussa! Lipunmyynti käynnistyy maanantaiaamuna.