Seuraava kotiottelu: Osta lippuja
Kärpät – HPK 26.1.2019 klo 17:00

​Kärpille tyylikäs voitto finaaliavauksessa – Vehviläiselle nollapeli!

17.4.2018

Kärpät nappasi ensimmäisen kiinnityksen mestaruuteen kaatamalla Tapparan tyylipuhtaasti maalein 3-0. Illan hahmoja olivat tehot 1+1 mieheen iskeneet Julius Junttila ja Jani Hakanpää, sekä nollapelin torjunut Veini Vehviläinen.

Kärpät oli odotetun pirteä avauserässä, ja peli painui hyvän luistelun ja terävän syöttöpelin kautta vaihdosta toiseen Tapparan päätyä kohti. Kärpät pyöritti maltilla pitkiä hyökkäyksiä, ja reilun kolmen minuutin pelin jälkeen luvassa oli illan ensimmäinen ylivoima, kun Tapparan Mikko Lehtonen nappasi kaksiminuuttisen huitomisesta. Ylivoimapyöritys, tai avauserän muutkaan maalipaikat eivät toivottua tulosta kuitenkaan tuottaneet, ja enimmäinen tauko kutsui maalittomassa tasatilanteessa.

Toisessa erässä verkko heilahti, ja kotiyleisön riemuksi Kärppien toimesta. Erä ehti vanhentua reilut neljä minuuttia, kun Julius Junttila löysi itsensä erinomaisesta vetopaikasta, ja täydellisesti sijoitettu veto painui Dominik Hrachovinan patjan ja räpylän välistä verkon perälle. Syöttöpisteet maaliin nappasivat Saku Mäenalanen ja Jani Hakanpää. Syöttöpisteensä lisäksi Hakanpää esiintyi ottelussa erinomaisesti puolustaen jämäkästi omalla alueella, jakaen painavia taklauksia ja tukien tarvittaessa hyökkäyksiä hyvällä luistelullaan. Kärppien maalilla Veini Vehviläinen otti tarvittavat torjunnat, ja kolmanteen erään lähdettiin Kärppien 1-0 johdossa.

Kärpät pääsi kolmannen erän alussa ylivoimalle, kun Otso Rantakarille tuomittiin 2+10 minuutin rangaistus Miska Humalojaan osuneesta päähän kohdistuneesta taklauksesta. Ylivoimaosumaa ei kuitenkaan nähty tälläkään kertaa. Tappara sai kolmannessa erässä aikaiseksi muutamia pidempiä hyökkäyksiä ja niiden kautta hyviä maalipaikkoja, mutta Kärppien puolustus piti oman pään tiukasti säpissä, ja Vehviläinen oli mies paikallaan. Maalinteossa kolmannessakin erässä onnistui ainoastaan Kärpät. Ensin Charles Bertrand upotti vauhdikkaan vastahyökkäyksen Julius Junttilan esityöstä, ja aivan ottelun lopussa Jani Hakanpää niittasi loppulukemat 3-0 tyhjään maaliin. Veini Vehviläinen torjui nollapelinsä eteen 19 kertaa.

Finaalisarja jatkuu torstaina Tampereella. Seuraavan kerran Oulussa pelataan ensi lauantaina, ja halli on tuolloin tulossa täyteen. Lauantain ottelu on toistaiseksi varattu täyteen, mutta isompia varauksia vapautuu viikon kuluessa. Lippujen tilanteen saat parhaiten selville osoitteesta www.ticketmaster.fi