Seuraava kotiottelu: Osta lippuja
Kärpät – HPK 26.1.2019 klo 17:00

​Kauden huipennus on täällä – Finaalisarja käyntiin Oulussa!

17.4.2018

Liigakauden 2017 – 2018 viimeinen etappi käynnistyy tänään Oulussa, kun Kärpät ja Tappara iskevät yhteen finaalisarjan ensimmäisen ottelun merkeissä. 2010-luvun klassikkofinaali nähdään nyt jo kolmatta kertaa viiden vuoden sisällä. Kiekko putoaa jäähän Oulun Energia Areenalla kello 18:30.

Joukkueiden matkat finaaleihin ovat olleet hyvin erilaiset. Tappara kaatoi KalPan otteluvoitoin 4-2, ja TPS osoittautui tamperelaisille pelkäksi suupalaksi, kun hallitseva mestari lähetti palloseuran pronssipeliin tylysti numeroin 4-0. Kärpät taisteli fyysisesti vaativan ottelusarjan Ässiä vastaan neljännesfinaaleissa, ja finaalipaikkaan vaadittiin täydet seitsemän ottelua ja kolme jatkoaikaa IFK:ta vastaan. Ero syntyi lopulta viime lauantaina Kärppien 2-1 voitolla. Näin ollen lähtökohdat finaaliin ovat varsin mielenkiintoiset, sillä Tapparan edellisestä ottelusta on ehtinyt kulua viikon päivät, kun taas Kärpät lähtee otteluun parin vuorokauden huilamaisella. Kärppävalmentaja Mikko Manner ei lähde ennakkoon spekuloimaan asetelman vaikutuksia, mutta toteaa, että Kärpät on lyhyen huilin ansiosta erittäin pelivalmis.

- Me keskitytään tähän meidän omaan juttuun. Meidän oma juttu on tämä, että me pelattiin seitsemän ottelua IFK:n kanssa, huilattiin sunnutaina, valmistauduttiin maanantaina. Meillä pelituntuma ja pelifiilis on hyvällä tasolla ja me yritetään pitää tiukasti siitä kiinni.

Kokoonpanoihin pientä viilausta

Kärpät ei lähde suuremmin muuttamaan semifinaalisarjan ratkaissutta kokoonpanoaan. Liikkeitä nähdään ainoastaan nelosketjussa ja kolmannentoista hyökkääjän paikalla. Nelosketjun tänään muodostavat Jasse Ikonen, Miska Humaloja ja Otto Karvinen, ja kolmannentoista hyökkääjän paikan ottaa Sami Anttila. Mainion playoff-debyytin tehnyt tsekkihyökkääjä Radek Koblizek saa jatkaa kolmosketjussa yhdessä Juha Koiviston ja Nicklas Lasun kanssa.

- Radek on ollut meillä tässä keväällä aika tarkan syynin alla. Hän pelasi A-junioireissa erinomaisesti, ja sitten kun hänelle tuli mahdollisuus tuohon game seveniin ja hän käytti sen upeasti, niin haluttiin antaa Radekin jatkaa. Hän on erittäin luisteluvoimainen pelaaja, ja me tarvitaan luisteluvoimaa kentälle.

Kärppien maalilla jatkaa semifinaalien ratkaisupelin huipputorjunnoillaan ryöstänyt Veini Vehviläinen, varallaan Jussi Rynnäs.

Ensimmäinen finaaliottelu Kärpät – Tappara käyntiin Oulun Energia Areenalla kello 18:30, liput otteluun kätevimmin TÄSTÄ!