Seuraava kotiottelu: Osta lippuja
Kärpät – HPK 26.1.2019 klo 17:00

​Kärpät metsästää toista kiinnitystä mestaruuteen Tampereelta

19.4.2018
​Kärpät metsästää toista kiinnitystä mestaruuteen Tampereelta

Kuva: Jussi Määttä

Kärppien ja Tapparan välisen finaalisarjan toinen näytös käydään tänään Tampereella, kun finalistit iskevät yhteen Hakametsässä kello 18:30 alkaen. Kärpät vei finaalien ensimmäisen osan tiistaina Oulussa nimiinsä maalein 3-0.

Tiistaina Kärpät oli HIFK-sarjan jäljiltä odotetun pelivalmis, ja kahdeksan päivää pelaamattomana ollut Tappara oli ajoittain hätää kärsimässä Kärppien käsissä. Sama tempo ja intensiteetti halutaan varmasta viedä mukana myös vieraskaukaloon, mutta Kärppien on tiedostettava se, että Tappara tulee nostamaan tasoaan toiseen otteluun. Kotiyleisön tuki ja sarjan avausottelun myötä parantunut pelituntuma takaavat sen.

- Meillä on kova keskittyminen on omaan suoritukseen. Kaikki me tiedetään, että pelit ovat yksittäisiä, ja hävinnyt joukkue pyrkii aina sisuuntumaan. Tappara pääsee kotiyleisöön, niin meidän pitää olla valmiina siihen hurmokseen. Jokaisen yksilön ja koko joukkueen pitää keskittyä löytämään itsestään huippusuoritus, kommentoi Kärppävalmentaja Mikko Manner aamujäiden jälkeen.

Yksi muutos kokoonpanoon

Kärppien kokoonpanosta tänään puuttuu tiistaisen ottelun kesken jättänyt hyökkääjä Miska Humaloja. Humaloja jätti ottelun kesken otettuaan vastaan Otso Rantakarin taklauksen ottelun avauserässä. Rantakarille tuomittiin tilanteesta 2+10 minuutin rangaistus päähän kohdistuneesta taklauksesta ja tilanne eteni kurinpitodelegaation käsittelyyn, ja delegaatio määräsi Rantakarin yhden ottelun pelikieltoon.

Poissaolojen myötä Kärppien kokoonpanossa nähdään pieniä muutoksia. Jasse Ikonen hyppää nelosketjun keskelle, ja Jari Sailio ottaa Ikosen paikalle vasempaan laitaan. Ketjun toisessa laidassa jatkaa Otto Karvinen.

Kärppien puolustus pysyy ennallaan, ja maalilla jatkaa nollapelin tiistaina torjunut Veini Vehviläinen.

Tappara – Kärpät käyntiin Hakametsässä kello 18:30!