Seuraava kotiottelu: Osta lippuja
Kärpät – HPK 26.1.2019 klo 17:00

​Kärpät jahtaa kolmatta finaalivoittoa

21.4.2018

Kärppien ja Tapparan välinen finaalisarja jatkuu tänään Oulussa. Loppuunmyyty Oulun Energia Areena tarjoaa Kärpille erinomaiset puitteet nousta voiton päähän mestaruudesta. Pystyykö Kärpät ajamaan Tapparan selän seinää vasten, vai heräävätkö tamperelaiset mukaan mestaruustaisteluun? Ottelu käyntiin Oulun Energia Areenalla kello 17!

Kaksi ensimmäistä finaaliottelua ovat olleet kokonaisuutena tukevasti Kärppien hallussa. Tapparalla on ollut hetkensä, mutta Kärppien jämäkkä oman pään pelaaminen, uhrautuvat alivoimanelikot ja viimeisenä lukkona Veini Vehviläisen erinomaiset torjunnat ovat pitäneet Tapparan pois voiton syrjästä. Iso osa Kärppien menestystä on ollut koko joukkueen tasainen suorittaminen, roolista riippumatta. Semifinaalien seitsemänteen peliin kokoonpanoon nostettu Radek Koblizek on esiintynyt pirteästi, ja torstaina 13. hyökkääjän tontilta kakkosketjun laitaan nostettu Sami Anttila kiitti vastuusta lyömällä tiskiin tehot 0+2. Kärpät on myös pystynyt pitämään puolustajiensa kuormituksen maltillisena ja tasaisena.

Yksi onnistujista oli myös Jasse Ikonen, joka vastasi ottelun voittomaalista playoff-kevään ensimmäisellä pisteellään.

- Pisteet on ollut toissijaisia, mutta olen nauttinut tästä hirveästi. Joukkueella on kulkenut, ja on päässyt kokoajan paremmin ja paremmin mukaan tähän hommaan. Totta kai se on aina kiva pelata.

Ikonen oli semifinaalisarjassa osa IFK:lle harmaita hiuksia aiheuttanutta Sailio – Ikonen – Karvinen -ketjua, ja tuo kolmikko on kasassa nyt toista kertaa finaalisarjaan. Ikosen mukaan ketjun fyysinen ja energinen peli tulee jatkumaan myös tänään.

- Me jatketaan sitä, että ollaan ketjuna tiiviinä, jatketaan luistelutyötä ja totta kai myös sitä taklauspelaamista. Jokainen lukee toinen toistaan; Jos yksi menee, niin kaksi katsoo sitten.

Edellisestä pelistä pois alkulämmittelyjen aikana jättäytynyt Ville Leskinen on tänään pelikuntoinen, ja Leskinen hyökkää kakkosketjussa yhdessä Julius Junttilan ja Saku Mäenalasen kanssa. Torstaina Leskisen paikalla pelannut Sami Anttila pelaa tänään 13. hyökkääjänä.

Kärppien puolustus pysyy ennallaan ja maalilla jatkaa Veini Vehviläinen.

Kolmas finaaliottelu Kärpät – Tappara käyntiin Oulun Energia Areenalla kello 17! Areena on tällä hetkellä loppuunvarattu, mutta reaaliaikaisen lipputilanteen näet TÄSTÄ!