Seuraava kotiottelu: Osta lippuja
Kärpät – HPK 26.1.2019 klo 17:00

Kärpät jatkoaikavoittoon - Sarja katkolla maanantaina

21.4.2018

Kahden voiton takaa-ajoasemassa Ouluun tullut Tappara onnistui tasonnostossa, mutta Kärpät vei kuitenkin pidemmän korren Juha Koiviston jatkoaikamaalin myötä. Ottelusarja on nyt Kärpille katkolla voitoin 3-0.

Avauserään luisteli sisään uusi Tappara. Vierasjoukkue otti pelin komentoonsa, ja onnistui kovalla paineistamisella pakottamaan Kärpät virheisiin. Palautumiset torstaista oli tehty huolella, sillä vierasjoukkueen putki näytti kulkevan paremmin kuin kertaakaan aiemmin tässä ottelusarjassa. Molemmat joukkueet saivat erässä yhdet ylivoimat mieheen, mutta maalit jäivät ensimmäisellä kaksikymmenminuuttisella uupumaan.

Toisessa erässä verkko saatiin heilumaan, mutta vain toisessa päässä. Tapparan Matti Järvinen vastasi illan avausosumasta ajassa 31:00. Hetki ennen maalin syntyä jäähypenkillä istunut Järvinen pääsi Kärppien huonosti ajoitetun vaihdon seurauksena läpiajoon ja hyökkääjällä oli kaikki maailman tila ja aika tyylitellä vieraat 0-1 johtoasemaan. Vaikka Tapparan peli kulki, laukauksia tamperelaiset tuntuivat säästelevän. Veini Vehviläiselle kirjattiin erässä ainoastaan 2 torjuntaa. Kahteen ensimmäiseen erään torjuntoja kertyi seitsemän kappaletta.

Kolmas erä oli Kärpiltä vahvin kaksikymmenminuuttinen ottelun varsinaisella peliajalla. Tapparan tiiviistä puolustuksesta alkoi löytyä rakoja, ja Kärpät sai aika-ajoin luotua myös pidempiä pyörityksiä Tappara-päätyyn. Yksi näistä pyörityksistä tuotti lopulta tasoitusmaalin, kun Julius Junttila ohjasi Kärpät tasoihin ajassa 46:18. Syöttöpisteet maaliin nappasivat ketjukaverit Ville Leskinen ja Saku Mäenalanen. Junttilan osuma jäi varsinaisen peliajan viimeiseksi, ja jatkoaika käynnistyi lukemista 1-1.

Jatkoaika oli tiukkaa taistelua, ja ratkaisijan viittaa soviteltiin suuntaan jos toiseenkin. Veini Vehviläinen oli maalillaan itse varmuus, ja Kärpät puolusti uhrautuvasti vaihdosta toiseen. Ratkaisijaksi nousi lopulta odottamaton nimi, kun Juha Koivisto pääsi räjäyttämään pankin. Nicklas Lasu tarjoili Koivistolle kiekon vauhdikkaassa hyökkäyksessä, ja Koiviston rannelaukaus painui ohi Dominik Hrachovinan ajassa 78:34. Kärpät johtaa ottelusarjaa nyt voitoin 3-0.

Sarja jatkuu maanantaina Tampereella, ja Kärpillä on silloin ensimmäinen mahdollisuus ratkaista mestaruus! Neljäs finaaliottelu käyntiin maanantaina 23.4. kello 18:30!