Seuraava kotiottelu: Osta lippuja
Kärpät – HPK 26.1.2019 klo 17:00

​Mestaruus katkolla Tampereella - "Tässä on selkeät sävelet"

23.4.2018
​Mestaruus katkolla Tampereella - "Tässä on selkeät sävelet"

Juha Koivisto ratkaisi kolmannen finaalin Oulussa. (Kuva: Jussi Määttä)

Liigakauden 2017 – 2018 ensimmäinen ottelupallo nähdään tänään Tampereella, kun Kärpät ja Tappara iskevät yhteen neljännen finaaliottelun merkeissä. Ottelusarja on Kärppien komennossa voitoin 3-0, mutta ottelu ottelulta parantanut Tappara pelaa tänään kotiyleisönsä edessä selkä seinää vasten, joten ratkaiseva neljäs voitto ei tule irtoamaan helpolla. Kärppävalmentaja Mikko Manner tietää, että se viimeinen voitto on kaikista vaikein.

- Mitä pidemmälle pelit etenevät joukkueiden kesken, niin sitä pienemmät ovat marginaalit. Voittaminen vaatii aina huippusuoritusta, eikä tämä ilta tee poikkeusta. Me lyödään parastamme pöytää, ja ottelun jälkeen kunnioitetaan lopputulosta. Hyvällä fiiliksellä mennään niin kuin koko kausi tähänkin asti.

Monelle pelaajalla kyseessä on tähänastisen uran suurin ottelu. Finaalisarjan katkaisemisen paineet pitää Mannerin mukaan kuitenkin pystyä kääntämään voimavaraksi. Kovassa paikassa on tärkeintä, että joukkue pystyy pelaamaan omalla tasollaan, omalla tavallaan.

- Me ollaan kaikki erilaisia ihmisiä, ja jokaisella pyörii varmasti ne omat ajatukset siellä päässä. Oleellista on kuitenkin se, että kaikki saavat itsestään parhaan suorituksen irti illalla kun peli alkaa. Ei saa antaa sen ottelun panoksen jähmettää, vaan päinvastoin.

Kärpät vei ottelusarjan avauspelin nimiinsä maalein 3-0, Tampereella pelattu toinen osaottelu päättyi Kärppien eduksi maalein 2-4, ja lauantaina Oulussa voitto irtosi lopulta Juha Koiviston jatkoaikaosumalla numeroin 2-1. Tälle iltaa Kärppä-valmennus ei ole nähnyt tarvetta kokoonpanomuutoksille, vaan lauantain voitokas miehistö jatkaa samassa muodossa.

Vaikka Kärpät on jo voiton päässä mestaruudesta Manner muistuttaa, että matkaa mestaruuteen on vielä. Tappara ei tule kaatumaan taistelutta.

- Tässä on selkeät sävelet; se kumpi voittaa toisen ensin neljä kertaa on Suomen mestari. Se ei ole siitä mihinkään muuttunut.

Tappara – Kärpät käyntiin Hakametsän jäähallissa kello 18:30!