Seuraava kotiottelu: Osta lippuja
Kärpät – HPK 26.1.2019 klo 17:00

​Finaalisarja jatkuu Oulussa – Mäkelä ja Koskenkorva mukaan kokoonpanoon

24.4.2018
​Finaalisarja jatkuu Oulussa – Mäkelä ja Koskenkorva mukaan kokoonpanoon

Aleksi Mäkelä pelasi viimeksi 9. helmikuuta. (Kuva: Jussi Määttä)

3-0 tappioasemassa ottelusarjassa ollut Tappara pakotti finaalisarjan viidenteen peliin eilisellä 2-0 kotivoitolla. Ottelu ottelulta peliään parantanut Tappara pelasi ylivoimaisesti sarjan parhaan pelinsä eilen, eikä Kärpät saanut konettaan toden teolla käyntiin missään vaiheessa. Eiliset maitohapot on pikaisesti ravisteltu pois pohkeista, ja Kärpät saa uuden katkonpaikan jo tänään Oulussa. Viides finaali käyntiin Oulun Energia Areenalla kello 18:30!

Jäähyjentäyteisessä neljännessä ottelussa tunteet nousivat ajoittain todella kuumaksi, ja kova kamppailupelaaminen johti useampaan otteeseen torikokouksiin ja kyseenalaisiin tilanteisiin. Yksi näistä kyseenalaisista tilanteista johti myös kurinpidollisiin toimenpiteisiin, kun Sebastian Revon toimet asetettiin Liigan toimesta kurinpitodelegaation käsittelyyn. Tänään aamupäivällä Tappara teki eilisestä ottelusta Shaun Heshkaan kohdistuvan tutkintapyynnön. Liiga julkaisi tänään päivällä päätökset; Heshkalle ei tuomittu pelikieltoa, mutta Sebastian Revolle määrättiin yhden ottelun pelikielto jalkapyyhkäisystä.

Kärppien puolutuksessa ammottaa tänään kaksimetrinen ja satakiloinen aukko, kun Jani Hakanpää on sivussa illan kamppailussa. Hakanpää pelasi eilen ottelun avauserän, mutta ei palannut ensimmäiseltä erätauolta takaisin peliin. Hakanpään paikan Kärppien puolustuksessa ottaa pitkältä sairaslomalta palaava Aleksi Mäkelä. 24-vuotias puolustaja pelasi viimeksi 9. helmikuuta. Toinen uutena miehenä kokoonpanoon hyppäävä pelaaja on hyökkääjä Jesse Koskenkorva. Kossu hyppää Jasse Ikosen paikalle nelosketjuun, Jari Sailion ja Otto Karvisen väliin.

Kärppien pakkiparit ovat muodossa Miika Koivisto - Shaun Heshka, Teemu Kivihalme - Lasse Kukkonen ja Taneli Ronkainen - Aleksi Mäkelä. Maalissa jatkaa Veini Vehviläinen.

Oulun Energia Areena varattiin loppuun minuuteissa, ja halli on tulossa viimeistä paikkaa myöten täyteen illan otteluun. Tervetuloa kannustamaan Kärpät kohti Suomen mestaruutta!