​Uskomaton kiekkoilta päättyi Tapparan juhlaan – Finaalisarja jatkuu torstaina

24.4.2018

Raksilassa nähtiin ehkä koko kiekkokauden hurjin trilleri, kun Kärpät taisteli itsensä neljän maalin takaa rinnalle, muttei ohi. Tappara-kapteeni Jukka Peltola ratkaisi leikin kolmannen erän lopun maalillaan, ja finaalisarja jatkuu kuudennen osaottelun merkeissä torstaina.

Tappara aloitti ottelun räväkästi, kun Niko Ojamäki siirsi vierailijat 0-1 johtoon jo reilun minuutin pelin jälkeen. Puolustajan jaloista lähtenyt terävä rannekuti painui aivan maalin etuyläkulmaan ajassa 1:25. Maalista käynnistyi Kärppien pitkä hyvä vaihe, mutta kova painostus ja pitkät hyökkäyspään pyöritykset eivät tuoneet toivottua tulosta. Tappara puolusti maltillisesti ja tiiviisti, ja seitsemän kertaa erässä torjunut Dominik Hrachovina ei liiemmin pelivälinettä pomputellut. Pitkän hyvän vaiheen päätteeksi Tappara kuitenkin oli se, joka maalit teki. Tappara-kapteeni Jukka Peltola viimeisteli Jan-Mikael Järvisen komeasta syötöstä ensin Tapparan 0-2 johtoon, ja 25 sekuntia myöhemmin painajaismainen erä sai kruununsa Niko Ojanmäen illan toisen osuman muodossa. Tässä vaiheessa Kärpät päätyi kovaan ratkaisuun, ja maalille luisteli viimeksi Ässät-sarjassa pelannut Jussi Rynnäs. Erän lopussa käytiin vielä kelailemassa videonauhoja kiekon käytyä Kärppä-maalin ylärimassa. Tuomari levitti kätensä, ja ensimmäiselle tauolle lähdettiin tylyissä 0-3 numeroissa.

Toinen erä oli Kärppien hallintaa. Tapparan tylystä avauserästä sisuuntunut Kärppä-lauma painoi peliä koko erän avauspuoliskon Tapparan päähän, eikä avausmaalikaan ollut kaukana. Erityisen terävänä toisessa erässä oli Kärppien ykkösketju Kristian Vesalainen – Mikael Ruohomaa – Charles Bertrand, mutta Dominik Hrachovina piti kuitenkin joukkueensa jalat kuivana. Ja kun Kärpät ei heilutellut verkkoa, Tappara jatkois siitä mihin avauserän lopussa jäi. 0-4 osumasta ottelun puolivälin jälkeen vastasi Otso Rantakari. Kärpät sai siihen asti synkkään iltaan lohtua erän lopussa Julius Junttilan ylivoimamaalin muodossa. Eväät takaa-ajolle tarjottiin, sillä erän viime sekunneilla Tapparan Matti Järvinen jäähyili, ja kolmas erä käynnistyi Kärppien ylivoimalla.

Nuo eväät käytettiin hyödyksi, ja ylivoimaa kolmas erä olikin. Miika Koivisto ampui Kärpät kahden maalin päähän aivan erän alkajaisiksi, Charles Bertrand kavensi eron yhteen maaliin, ja kapteeni Lasse Kukkonen tasoitti ottelun kolmannen erän puolivälissä. Tappara oli jäädä kolmannessa erässä täysin jalkoihin Kärppien hakiessa vimmatusti voittomaalia, mutta vierailijat eivät lopulta tarvinneet kuin yhden maalipaikan. Tappara-kapteeni Jukka Peltola viimeisteli vastahyökkäyksestä voittomaaliksi jääneen 4-5 osuman, ja Kärpille ei taianomaisesta noususta jäänyt käteen kuin tilastomerkinnät.

Ottelusarja jatkuu torstaina Tampereella. Tappara – Kärpät käyntiin Hakametsässä torstaina 26.4. kello 18:30!