​Edessä kuudes finaali – "Me ollaan tänään se joukkue"

26.4.2018
​Edessä kuudes finaali – "Me ollaan tänään se joukkue"

Lasse Kukkonen iski tasoittavan maalin tiistain ottelussa. (Kuva: Jussi Määttä)

Kärpillä on edessään finaalisarjan kolmas katkon paikka tänään Tampereella. Tiistain ottelu tarjosi täydelle oululaisyleisölle ehkä koko liigakauden hurjimman kiekkotrillerin, mutta Kärppien takaa-ajo ei tuonut palkintoa. Tappara on nyt voittanut kaksi perättäistä finaaliottelua, ja ottelusarja on numeroissa 3-2.

Tiistain trilleri Oulussa oli lähes ennenäkemätöntä kiekkoviihdettä. Tappara karkasi neljän maalin johtoon kahdessa ensimmäisessä erässä, mutta Julius Junttilan toisen erän lopun kavennusmaali käynnisti Kärppien kirin. Miika Koivisto teki lukemiksi 2-4, Charles Bertrand toi Kärpät maalin päähän ja kapteeni Lasse Kukkonen räjäytti Oulun Energia Areenan käsittämättömään huutoon tasoittamalla pelin. Oululaisyleisön harmiksi vierasjoukkueen kapteeni kuitenkin päätti Kärppien hurjan nousun. Jukka Peltola iski vastahyökkäyksestä voittomaaliksi jääneen 4-5 osuman kolme minuuttia ennen loppua.

Ottelusarjan viisi ensimmäistä näytöstä ovat pitäneet niin katsojat kuin joukkueetkin varpaillaan, mutta tämän illan otteluun lähdettäessä Mikko Manner ei katsele taaksepäin. Menneet ovat menneitä, ja niin valmennuksen kuin joukkueenkin mielessä on vain yksi ottelu.

- Jokainen peli on erilainen. Näissä pudotuspeleissä se ei ole automaattisesti mikään jatkumo. Yksittäisessä jääkiekkopelissä on kyse siitä, että molemmat joukkueet yrittävät sen voittaa, ja loppujen lopuksi sillä pelin kuvalla, tai sillä kumpi sitä hallitsee ei ole mitään merkitystä. Enemmän se on hetkessä elämistä.

Manner odottaa kummankin joukkueen pyrkivän sinnikkäästi toteuttamaan omaa tapaansa, mutta uskoo, että kahden näin tasaisen joukkueen välisen paremmuuden ratkaisee lopulta henkinen kovuus.

- Molemmat joukkueet tietävät tasan tarkkaan miten he pyrkivät pelaamaan, ja sitten se kummalla säilyy sellainen henkinen ja pelillinen tasapaino pelissä paremmin, ja kumpi saa revittyä itsestään kylmäpäisiä suorituksia ratkaisevilla hetkillä on vahvoilla. Me uskotaan, että me ollaan tänään se joukkue.

Kärpät luottaa kokoonpanossaan finaalisarjassa kertaalleen voiton tuoneeseen hyökkäyskalustoon. Ville Leskinen hyppää ykkösketjuun Mikael Ruohomaan ja Charles Bertrandin rinnalle, ja kakkosketjussa hyökkäävät Julius Junttila, Saku Mäenalanen ja Sami Anttila. Kolmosketjuun on istutettu Kristian Vesalainen, Nicklas Lasu ja Juha Koivisto, ja nelosketjussa rymistelevät Jari Sailio, Jasse Ikonen ja Otto Karvinen. Kolmantenatoista hyökkääjänä tänään pelaa Radek Koblizek.

Kärppien pakisto pysyy ennallaan tiistain pelistä. Pakkiparit ovat muodossa Miika Koivisto – Shaun Heshka, Teemu Kivihalme – Lasse Kukkonen ja Taneli Ronkainen – Aleksi Mäkelä. Maalissa tänään pelaa Veini Vehviläinen.

Tappara – Kärpät käyntiin Hakametsässä kello 18:30!