​Aleksi Heponiemi kaksivuotisella sopimuksella Kärppiin – Tino Metsävainio try-outille

28.5.2018
​Aleksi Heponiemi kaksivuotisella sopimuksella Kärppiin – Tino Metsävainio try-outille

Aleksi Heponiemen kausi WHL:ssä päättyi mestaruusjuhliin. (Kuva: Robert Murray)

Kärpät on solminut kaksivuotisen sopimuksen hyökkääjä Aleksi Heponiemen kanssa. 19-vuotias Ilves-kasvatti on edustanut edelliset kaksi kautta Kanadan junioriliiga WHL:ssä pelaavaa Swift Current Broncosia. Heponiemi varattiin kesällä 2017 NHL:n varaustilaisuuden toisella kierroksella Florida Panthersiin.

Taitavana kiekonkäsittelijänä tunnettu Heponiemi on koko uransa paukuttanut hurjia pistemääriä. Toissa kaudella 72 otteluun syntyivät tehopisteet 28+58=86, ja viime kauden 57 ottelun jälkeen pistesarake näytti komeita lukemia 28+90=118. Pudotuspeleissä pelaamassaan 26 pelissä Heponiemi iski tehot 5+25=30. Kauden päätteeksi Heponiemelle myönnettiin WHL:n herrasmiespelaajapalkinto. Brad Hornung Trophy myönnettiin ensimmäistä kertaa WHL:n historiassa eurooppalaiselle pelaajalle. Heponiemi valittiin myös Kanadan junioriliigojen katto-organisaatio CHL:n herrasmiespelaajaksi.

Swift Current Broncos voitti Western Hockey Leaguen mestaruuden ja nappasi täten paikan Kanadan junioriliigojen väliseen lopputurnaukseen, Memorial Cupiin. Broncos kuitenkin hävisi kaikki kolme Memorial Cupin otteluaan. Heponiemi iski joukkueen turnauksen päätöspelissä tehopisteet 1+3.

- Aleksi on pelitaitava, nykyaikaiset työkalut omaava, luova hyökkääjä. Hän on varmasti oman erikoisosaamisensa myötä meille juuri sellainen pelaaja jota tulevan kauden joukkueeseen kaivattiin. Hän on pelannut kovilla tehoilla Pohjois-Amerikassa, ja nyt on varmasti oikea aika Aleksille siirtyä miesten peleihin. Odotamme innolla sitä, että saamme Aleksin Kärppä-paitaan, kommentoi Kärppien urheilutoimenjohtaja Harri Aho tuoretta hankintaa.

Kärppäkasvatti Metsävainio try-outille

Kärpät on solminut try-out sopimuksen Haukiputaalta lähtöisin olevan Tino Metsävainion kanssa. Kärppäkasvatti pelasi viime kaudella Mestistä RoKissa, jossa 50 otteluun syntyivät mukavat tehopisteet 14+26=40. Kaudella 2015-2016 nopeajalkainen hyökkääjä iski Kärppien A-junioreissa viiteenkymmeneen otteluun yhtä monta tehopistettä, ja seuraavalla kaudella mies pääsi haistelemaan liigapelien vauhtia kahdeksan ottelun verran. Kaudella 2016 – 2017 Metsävainio pelasi myös CHL:ää neljän ottelun verran. Sopimuksen try-out -jakso kestää syyskuun loppuun saakka.