Leskinen jatkaa Kärpissä - "Oulu on tällä hetkellä minulle paras paikka"

31.5.2018
Leskinen jatkaa Kärpissä - "Oulu on tällä hetkellä minulle paras paikka"

Leskinen iski viime kaudella runkosarjassa tehopisteet 23+22=45. (Kuva: Jussi Määttä)

Kärpät ja Ville Leskinen ovat solmineet vuoden jatkosopimuksen. Oululaislähtöinen Leskinen, 24, edusti Kärppiä ensimmäisen kerran jo C-junioreissa, ja tuleva kausi on miehelle kolmas Kärppien Liiga-organisaatiossa.

Leskinen palasi Kärppiin Vaasan Sportista kaudeksi 2016 - 2017, ja ajoittain mollivoittoisesti kulkeneessa runkosarjassa oululainen onnistui lopulta nousemaan avainpelaajaksi Kärppien hyökkäyksessä. 54 ottelua tuolla kaudella tuottivat tehopisteet 16+14=30. Viime kaudella Leskinen oli tärkeä palanen Kärppien mestaruuspalapeliä iskemällä runkosarjassa 49 otteluun tehopisteet 23+22=45. Pudotuspeleissä pelaamassaan 17 ottelussa syntyivät tehopisteet 1+10=11.

Päätös jatkaa Oulussa syntyi pitkän pohdinnan päätteeksi, mutta Leskinen on varma päätöksestään; Kärpät on tällä hetkellä oikea joukkue hänelle. Tutun ympäristön tarjoamat kehittymis- ja menestymismahdollisuudet painoivat vaakakupissa raskaimmin.

- Minulla on todella hyvät fiilikset päätöksestä. Pitkään asiaa mietin, ja lopulta tulin siihen tulokseen, että Oulu tällä hetkellä minulle paras paikka kehittyä. Ympäristö on tuttu, täällä on hyvä meininki ja hyvät mahdollisuudet menestyä.

Leskisen kehityskäyrä viime vuosilta osoittaa jyrkästi ylöspäin. Useampaa Liiga- ja Mestis-seuraa lyhyellä urallaan edustanut Leskinen on nyt Kärpissä noussut joukkueensa ydinpelaajaksi ja hän pyrkii nostamaan henkilökohtaista tasoaan edelleen. Tärkein tavoite on kuitenkin joukkueen menestys.

- Tavoitteena on jatkaa kehitystä samaa rataa kuin tähän mennessä ja ottaa vielä muutama steppi lisää kiekkoilijana. Ykköstavoitteena on tietenkin auttaa joukkuetta menestymään.

"Joukkue on nyt kasassa"

Kärppien urheilutoimenjohtaja Harri Aho on odotetun tyytyväinen viime kauden ratkaisupelaajan päätökseen. Aho näkee Leskisen jatkon hyvin samalla tavalla kuin pelaaja itsekin; Leskisellä on Oulussa loistava mahdollisuus kehittyä, mutta myös iso sauma olla jälleen tärkeä palanen joukkueen menestystä.

- On hienoa, että viime kauden tärkeä runkopelaaja päätti jäädä Kärppiin ja sitä kautta hakea vielä kasvua uralleen. Villen tavoitteet on varmasti asetettu korkealle. Tämä on yksi osoitus siitä, että viime vuonna asioita tehtiin täällä oikein. Me tiedetään, että Leskinen on hyvä pelaaja tähän liigaan ja tulee olemaan meille tärkeä pelaaja tulevalla kaudella.

Leskisen sopimuksen myötä Kärppien joukkue kaudelle 2018 - 2019 alkaa olla valmis.

- Tämä oli viimeinen sopimus mitä joukkueeseen kaivattiin ja me saatiin juuri se mitä haluttiinkin. Tästä on hyvä lähteä tulevaan kauteen. Mikäli mitään yllättävää ei tapahdu, niin joukkue on nyt kasassa, kommentoi Aho.