​Kapteenisto täynnä kärppäkasvatteja – Ohtamaalle C rintaan

10.8.2018
​Kapteenisto täynnä kärppäkasvatteja – Ohtamaalle C rintaan

Atte Ohtamaa edusti Kärppiä viimeksi kaudella 2013 - 2014.

Kärpät on valinnut kapteenistonsa kaudelle 2018 – 2019. Varakapteenin A-kirjainta rinnassaan kantavat kaudesta 2013 – 2014 asti yhtäjaksoisesti Kärppien kapteenina toiminut Lasse Kukkonen, sekä niin ikään kärppäkasvatti, oululaislähtöinen Ville Leskinen.

Kukkosen mukaan Ohtamaan valinta kapteeniksi on seuran toimintaa hyvin peilaava ratkaisu; C-kirjain istuu oman kasvatin rintaan enemmän kuin hyvin.

-Ensimmäisen kerran siitä puhuttiin kesän alussa kun Aten tulo varmistui. Mielestäni se on hieno, luonnollinen jatkumo tämän seuran toiminnassa. Meillä tulee omia nuoria jotka kasvavat ensin liigapelaajiksi ja sen jälkeen tekevät itselleen hienon uran. Aten paluu Ouluun edustaa varmasti niitä arvoja mitä seura haluaa, kommentoi Kärpät kolmesti mestariksi kipparoinut Kukkonen.

Ville Leskinen myönsi oman valintansa yllättäneen hieman, mutta viime vuonna Kärppien ydinpelaajaksi noussut 24-vuotias hyökkääjä on valmis johtamaan omalla tavallaan.

-Ehkä pieni yllätys se oli, mutta oululaisena ja Kärppien kasvattina tämä on todella iso kunnia. Atte ja Lasse ovat isoja liidereitä, ja on kunnia-asia kuulua siihen mukaan. Kapteeneja on erityylisiä, ja minä pyrin vetämään nimenomaan sillä omalla tyylilläni.

Vaikka C-kirjain tikataankin Nivalan Cowboyn rintaan, on joukkueen johtaminen kaikkien yhteinen tehtävä. Ohtamaan mukaan vastuu ei kasaannu vain kolmen pelaajan harteille, vaan joukkue on täynnä johtajia.

-Tämä on minulle kunnia-asia. Totta kai sitä joutui itse miettimään, sillä Lasse on täällä pitkään kantanut C-kirjainta rinnassaan. Yhdessä sovimme sitten miten asiat menevät tästä eteenpäin ja miten tätä palettia voidaan yhdessä pyörittää. Eihän tämän parempaa paikkaa ole itselle saada tällaista vastuuta. Tämä joukkue on täynnä johtajia, niin se kyllä varmasti helpottaa tätä siirtoa, kommentoi Ohtamaa valintaa.

Ohtamaa on itse nähnyt urallaan useita erilaisia kapteeneja niin maa- kuin seurajoukkueessakin. Aten aikaisempina Kärppä-vuosina joukkuetta kipparoivat Lasse Kukkonen ja Ilkka Mikkola.

-Hyvästä johtamisesta on paljon esimerkkejä. Itsellänikin on ollut paljon hienoja ja erilaisia kapteeneja; Lasse, Ilu ja esimerkiksi Niko Kapanen. Kaikki ovat omalla tavallaan erilaisia, mutta hienoja kapteeneja. Tämän joukkueen sisällä on niin paljon johtajuutta, että ei minun tarvitse yrittää olla mitään muuta kuin oma itseni. Sitä kautta syntyy paras johtaminen, oli se sitten puhetta tai esimerkin näyttämistä teoin.