Seuraava kotiottelu: Osta lippuja
Kärpät – HPK 27.2.2019 klo 18:30

Kärpät avasi harjoitusottelukauden voitolla

10.8.2018
Kärpät avasi harjoitusottelukauden voitolla

Ville Leskinen (kesk.) oli kovalla pelipäällä perjantai-iltana. (Kuva: Jussi Määttä)

Kärpät avasi harjoituskautensa voitolla, kun KalPa kaatui maalein 4-1.

Kärppien kakkosketju antoi ensimmäisessä vaihdossaan kovaa painetta KalPan päätyyn, ja Tino Metsävainio pääsi erinomaisen kiekonriiston jälkeen viimeistelemään Kärpät 1-0 johtoon ajassa 1:08. Illan toistakaan maalia ei jouduttu odottelemaan pitkään, kun Kärppien ylivoima tuhri tilaisuutensa ja KalPa iski vastaan. Jäähyboksista läpiajoon karannut Ari Gröndahl viimeisteli tyylikkäästi rystyltä KalPan tasoihin.

Tänään Kärppien kapteenistoon valittu Ville Leskinen vastasi Kärppien 2-1 osumasta. Leskinen polki puolustuksen ohi läpiajoon, ja löysi Niko Hovisen räpyläpuolelta kiekon mentävän aukon avauserän puolivälissä.

Toisen erän alussa uusi Kärppä Michal Kristof väläytteli osaamistaan namuttelemalla Sami Anttilalle avopaikan. Anttila viimeisteli Kärpät 3-1 johtoon ajassa 21:29. Kakkossyötön maaliin nappasi Jani Hakanpää. Kärpät hallitsi peliä toisessakin erässä vahvalla luistelullaan, eikä KalPa saanut todellisia maalipaikkoja aikaiseksi ylivoimallakaan.

Kolmas erä ei pelinkuvaa muuttanut, vaan Kärpät oli edelleen vahvempi osapuoli. Kumpikin joukkue pääsi erässä kokeilemaan ylivoimaansa kertaalleen, mutta Veini Vehviläinen ja toisessa päässä virkaveli Niko Hovinen eivät päätöserässä antautuneet. Vehviläiselle kirjattiin ottelussa 15 torjuntaa, Hoviselle 19. Ottelun loppulukemat 4-1 viimeisteli Jasse Ikonen tyhjään maaliin.

OTTELUN TILASTOT

Kärpät kohtaa seuraavassa harjoitusottelussaan Luleå HF:n. Tuo ottelu käydään länsinaapurin puolella, Kalixissa. Kärpät pelaa ennen CHL:n alkua vielä yhden harjoitusottelun kotonaan, kun Vaasan Sport saapuu Ouluun 23.8. Liput tuohon otteluun kätevimmin TÄSTÄ!