Seuraava kotiottelu: Osta lippuja
Kärpät – None 22.3.2019 klo 18:30

​Kärpät valmiina ensimmäiseen harjoitusotteluun – Uudet miehet heti kehissä!

10.8.2018
​Kärpät valmiina ensimmäiseen harjoitusotteluun – Uudet miehet heti kehissä!

Mika Pyörälä palaa Raksilan yleisön eteen Sveitsissä vietetyn vuoden jälkeen. (Kuva: Jussi Määttä)

Kärpät kohtaa tänään kauden 2018 – 2019 ensimmäisessä harjoitusottelussaan KalPan. Heinäkuun lopussa alkaneen lyhyen harjoitusjakson joukkue on Mikko Mannerin mukaan käyttänyt parhaansa mukaan hyödyksi, ja valmentaja odottaakin innolla miten harjoitusten hyvät otteet siirtyvät pelitilanteeseen.

-Vain pari viikkoa on tässä treenattu, ja tuttuun tyyliin ollaan oltu päivässä kiinni ja rakennettu yhteishenkeä. Kaikkien pelaajien omistautumisesta harjoittelulle ja yhteiselle tekemiselle on ollut erinomaisella tasolla. Joukkueen yrittämisestä ja asenteesta on välittynyt valmennukselle hyvä fiilis, ja tänään katsotaan miten se näkyy pelissä.

Joukkueesta on ulospäin uhkunut viime kaudelta tuttu positiivisuus, yhteisöllisyys ja rakkaus lajia kohtaan. Joukkueen rakentuminen joukkueeksi on Mannerin mukaan kuitenkin pitkä prosessi.

-Tämä on sitä normaalia arkea mitä kaikki joukkueet käyvät läpi uuden kauden alla. Kaikki tulevat toisilleen pala palalta tutummaksi ja tutummaksi joka päivä. Yhteiset toimintamallit iskostuvat jokaiselle pikku hiljaa. Välillä se tulee nopeammin ja välillä hitaammin, annetaan ajan näyttää.

Kärpät pelaa tänään syyskauden ensimmäisen virallisen ottelunsa. Ensimmäisten harjoituspelien aikana valmennuksen silmä tarkkailee vahvasti omaa joukkuettaan ja omia pelaajiaan.

-Haluan nähdä meidän omia, tuttuja asioita; loppuun asti yrittämistä, vieruskaverille pelaamista ja muita joukkuepelin lainalaisuuksia. Totta kai on myös mielenkiintoista nähdä uusia pelaajia, löytää uusia parivaljakoita ja nähdä mitä asiat suhteessa vastustajaan näyttävät hyvältä ja mitkä asiat vaativat vielä kehittymistä.

-Nyt ensimmäistä kertaa siellä on mukana se tunnetila jonka vain peli pystyy tuomaan. On hienoa nähdä kuka pystyy siirtämään harjoituksista hyviä asioita pelitilanteeseen, sanaili Manner aamujäiden jälkeen.

Uudet hyökkäysketjut - tuttu peräpää

Kärpät pelaa tänään 12 hyökkääjällä ja kahdeksalla puolustajalla. Mikko Manner kävi läpi ajatuksiaan jokaisesta hyökkäysketjusta, sekä Atte Ohtamaan paikasta Kärppien puolustuksessa.


Lindsten – Lasu – Leskinen

Manner: Nicklas oli viime vuonna kahden ensimmäisen ketjun sentteri, joten oli luontaista, että hän on nyt isossa roolissa. Leskinen oli hänellä siinä parivaljakkona jo viime vuonna, ja Jasper tulee siihen sisään ehkä vähän Saku Mäenalasen tyyppisenä pelaajana ajamaan maalille ja päättämään hyökkäyksiä.


Pyörälä – Metsävainio - Heponiemi

Manner: Oma juniorikasvatti Metsävainio osoitti viime kaudella RoKissa olevansa todella älykäs pelaaja. Hän taistelee pelipaikasta ja saa tänään näyttöpaikan Pyörälän ja Heponiemen välissä. Kaikki tiedetään Spede monipuolisena ja kokeneena pelaajana, ja Aleksi on erittäin älykäs pelaaja joka on tottunut tekemään tehopisteitä. Varsinkin ylivoimalla häneltä löytyy oivallusta. Mielenkiintoista nähdä minkälaista kemiaa heidän väliltään löytyy, sillä kaikki kolme pelaajaa ovat pelipäältään todella nopeita.


Anttila – Kristof – Koblizek

Manner: He ovat vähän pienempikokoisia, mutta todella nopeita pelaajia. Koblizekin ja Anttilan kevään pudotuspelien hyvät otteet ovat näkyneet harjoituskaudella hyvänä itseluottamuksena. Kristof on älykäs pelaaja, jolla on kokemusta viime vuodelta olympialaisten myötä myös kansainvälisistä peleistä. Uskon, että heidän sellainen nopeustaitavuus on mielenkiintoista seurattavaa.


Kuiri – Ikonen – Karvinen

Manner: Viime vuonna Jari Sailio, Jasse Ikonen ja Otto Karvinen muodostivat erinomaisen ketjun. Tänään Niko Kuiri on siinä Sailion paikalla. Tässä ketjussa on vähän isokokoisempia pelaajia jotka kaikki tekevät paljon töitä joukkueen eteen. Tuntuu, että Jasse ja Otto ovat myös jatkaneet siitä mihin keväällä jäivät, eikä heidän tarvitse kokoajan miettiä mitä siellä kaukalossa pitäisi tehdä.


PUOLUSTAJAT

Manner: Pakistohan on sama kuin viime vuonna, paitsi Atte Ohtamaa ottaa Miika Koiviston paikan. Atte on loistava pelaaja ja varmasti Shaun Heshkan kanssa kasvavat meidän ykköspariksi. Atte saa varmasit omaan pelaajaprofiiliinsa uusia ulottuvuuksia, sillä me tullaan antamaan hänelle mahdollisuus entistä monipuolisempaan pelaamiseen. Hän tulee saamaaan ylivoimavastuuta, ja Atelta odotetaan rohkeaa kiekollista peliä. Tietenkään ei saa unohtaa myös Aten omia vahvuuksia, eli luotettavuutta ja puolustuspelaamista.

Muut parit ovatkin jo viime vuodelta tuttuja toisilleen. Liigassa pelataan seitsemällä pakilla, mutta nyt harjoituspelissä onneksi saamme peluuttaa kahdeksaa, joten kaikki saavat varmasti näytön paikan.


Kärpät tänään:

Lindsten – Lasu – Leskinen

Pyörälä – Metsävainio – Heponiemi

Anttila – Kristof – Koblizek

Kuiri – Ikonen - Karvinen


Ohtamaa – Heshka

Kivihalme – Hakanpää

Kukkonen – Niemelä

Ronkainen – Mäkelä


Vehviläinen

(Rynnäs)

Kärpät - KalPa käyntiin Oulun Energia Areenalle kello 18:30! Liput vain 10€ / 5€ + hinnastojen mukaiset käsittelykulut.

LIPPUKAUPPAAN!