Kärpät jatkoi harjoituskauden vahvaa menoaan - Luulaja kaatui näytöstyyliin

16.8.2018
Kärpät jatkoi harjoituskauden vahvaa menoaan - Luulaja kaatui näytöstyyliin

Kokoonpanoon tänään noussut Rasmus Kupari iski tehopisteet 2+1. (Kuva: Jussi Määttä)

Puolineutraalilla maaperällä, Kalixissa, pelatussa harjoitusottelussa Kärpät jätti kotijoukkue Luulajalle paljon mietittävää. Bussilastillinen Kärppien kannattajia sai laulun aihetta, kun ottelua suurimmalta osin hallinnut kärppälauma löysi alusta asti rentouden otteisiinsa, ja kauden toinen harjoitusottelu päättyi Kärppien 0-4 voittoon.

Kärpät oli enemmän tai vähemmän pelin päällä lähes koko avauserän ajan. Tarkka oman pään pelaaminen piti Luleå-hyökkääjät poissa maalipaikoilta, ja riistojen kautta syntyneet vastahyökkäykset avasivat erinomaisia mahdollisuuksia maalintekoon. Luleå-vahti Joel Lassinantti oli kuitenkin ensimmäisellä kaksikymmenminuuttisella erittäin hyvä, eikä Kärpät päässyt maaliverkkoa heiluttamaan. Erän parhaat paikat syntyivät avauserän lopun ylivoimalla, mutta Lassinantti onnistui estämään Rasmus Kuparin maalintekoaikeet viime hetken pelastuksellaan maaliviivan tuntumasta.

Toisessa erässä Kärpät sai maalihanat auki, kun kotoisalla maaperällä pelannut Nicklas Lasu väläytteli luisteluvoimaansa. Lasu voitti keskialueella irtokiekon, polkaisi läpiajoon ohi puolustaja Oscar Engsundin ja viimeisteli tyylikkäällä laukauksella Kärpät 0-1 johtoon. Kotijoukkueen verkko heilui uudemman kerran alle kahta minuuttia myöhemmin. Tällä kertaa maalinteossa onnistui Rasmus Kupari, syöttäjänä Aleksi Heponiemi. Kupari iski vielä toistamiseen aivan erän lopussa. Tällä kertaa maalin tarjoilivat Radek Koblizek ja Lasse Kukkonen.

Kärpät jatkoi maalintekoa vielä kolmannessa erässä. Mikko Niemelä heilutti verkkoa erän alussa Rasmus Kuparin ja Otto Karvisen syötöstä. Tehopiste oli Rasmus Kuparille illan kolmas. Neljä päästettyä maalia eivät sytyttäneet kotijoukkue Luulajaa kovinkaan raivokkaaseen takaa-ajoon, vaan Kärpät piti oman pelinsä hyvin kasassa erän loppuun asti, parista jäähystä huolimatta.

Pelivuoron tänään saanut Jussi Rynnäs osoitti, että Kärppien maalivahtikaksikko on jälleen kerran rautainen. Porilaisvahti kirjasi itselleen nollapelin varmoilla otteilla.

Kärpät on nyt voittanut molemmat harjoitusottelunsa. Kolmas ja viimeinen harjoitusottelu käydään ensi viikon torstaina Oulussa, kun Kärpät kohtaa CHL-kenraalissaan Vaasan Sportin. Liput tuohon otteluun kätevimmin TÄSTÄ!