Kärpät kaatoi Sportin - Ohtamaa osui kahdesti

24.8.2018
Kärpät kaatoi Sportin - Ohtamaa osui kahdesti

Atte Ohtamaa pommitti ottelussa kaksi maalia. (Kuva: Jussi Määttä)

Kärpät päätti harjoitusottelunsa voittoon Vaasan Sportista. 6-2 voitossa maalinteossa onnistuivat kahdesti osunut Atte Ohtamaa, Jani Hakanpää, Lasse Kukkonen, Aleksi Heponiemi ja Tino Metsävainio.

Kärpät ei odotellut maalinteon kanssa ottelun avauserässä, vaan vieraiden verkko heilui jo ajassa 3:15. Tuore kapteeni Atte Ohtamaa pääsi viimeistelemään Aleksi Heponiemen ja Rasmus Kuparin herkullisesta tarjoilusta Kärppien illan avausmaalin. Kärppien avausosuman jälkeen erästä muodostui ylivoimaharjoitus, kun Kärpät pääsi testaamaan ylivoimaansa peräti kolme kertaa. Ajoittain hyvin pyörinyt pakkopeli ei kuitenkaan tuottanut tulosta, vaan ensimmäinen tauko kutsui Kärppien 1-0 johdossa. Jussi Rynnäs torjui erässä yhdeksän kertaa, virkaveli Mika Järvinen pysäytti mustan 12 kertaa.

Toinen erä ehti vanhentua kuutisen minuuttia kun Jani Hakanpää pääsi viemään Kärpät 2-0 johtoon. Sami Anttilan jakoi kiekon Hakanpäälle siniviivalle, ja pakkijärkäle ampui sielunsa kyllyydestä. Puolustajien maalinteko jatkui, kun Lasse Kukkonen ohjasi Rasmus Kuparin laukauksen maaliin Kärppien pelatessa ylivoimaa ottelun puolivälissä.

Kärpät iski kolmannen erän alkuun kaksi kertaa. 4-0 maalista vastasi Aleksi Heponiemi, jolle osuma oli ensimmäinen miesten otteluissa. Näyttävän alustuksen maaliin tekivät Rasmus Kupari ja Teemu Kivihalme. Viides maali oli Atte Ohtamaan käsialaa. Mies pommitti illan toisen osumansa jämäkän maskin takaa, eikä Sport-vahti Järvinen ennättänyt kiekon tielle. Sport viritteli vielä takaa-ajoa Joel Kivirannan ja Roope Talajan osumien myötä, mutta Tino Metsävainio kaunisteli ottelun loppulukemat 6-2 viime sekuntien läpiajomaalillaan.

Jussi Rynnäkselle kirjattiin ottelussa 21 torjuntaa.

Kärpät voitti kaikki kolme harjoitusotteluaan, KalPan kaaduttua maalein 4-1, Luleå HF:n maalein 4-0 ja nyt Sportin maalein 6-2. Kärppien CHL-taival käynnistyy perjantaina 31.8. ottelulla Rouen Dragonsia vastaan. Ranskalaisjoukkuetta edustaa tätä nykyä viime kaudella Kärpissä Suomen mestaruutta juhlinut Juha Koivisto.

Kärpät – Rouen Dragons liput: http://bit.ly/KoivistonPaluu