​CHL-avauksessa vastassa Ranskan liigan Kärpät

31.8.2018

Champions Hockey Leaguen kausi 2018 – 2019 avattiin eilen torstaina kuuden ottelun voimin. Tänään tulessa on yhteensä 20 joukkuetta, ja Oulussa Kärppiä vastaan kaukaloon luistelee hallitseva Ranskan mestari, Rouen Dragons. Kärppien päävalmentaja Mikko Manner myöntää, että tosipelien alkaessa jännitystä on välillä vaikea pitää kurissa.

- Oli vaikea nukahtaa illalla. Aikaisin menin nukkumaan, mutta pari tuntia siinä sai pyöriä sängyssä. Liekkö pieni jännitys, kun pisteistä aletaan nyt taistelemaan.

Illan vieraan rosterista löytyy nippu suomalaisyleisölle tuttuja nimiä; lähes 200 peliä Liigassa pelannut Atte Mäkinen, Liigassa ja Mestiksessä kolme kautta viettänyt Anthony Guttig, kahdella edellisellä kaudella JYPiä edustanut Michel Miklik, Kärpissä kaudella 2014 -2015 kahdeksan peliä pelannut Nicolas Deschamps ja viime kaudella Kärppien paidassa kannua nostellut hyökkääjä Juha Koivisto. Nyt kuukauden päivät ranskalaisjoukkueen riveissä viihtynyt Koivisto vaihtoi hyväntuulisena kuulumisia entisen joukkuekavereidensa kanssa aamujäiden jälkeen kaukalon laidalla.

- Kansainvälisissä peleissä erot ovat pienentyneet. Rouen on tavallaan Ranskan liigan Kärpät. Erittäin menestynyt ja perinteinen seura, jossa on paljon erittäin hyviä pelaajia. Esimerkiksi meille tuttu Juha Koivisto vie voittamisen kulttuuria sinne, virkkoo Manner aamujäiden jälkeen.

Kärpät lähtee CHL-peleihin harjoitusotteluiden perusteella hyvässä iskussa. Kolme voittoa kolmesta ottelusta on mainio pohja kaudelle, mutta valmennus katsoo enemmän tuloksen taakse.

- Mehän ei lähdetä niin sanotusti voittamaan pelejä ja miettimään tulostaulua, vaan mietitään nimenomaan sitä omaa tyyliä ja tapaa toimia joukkueena. Isoin juttu on se, että meillä on hyvä olla keskenään, ja kentällä halutaan nähdä sitä vieruskaverille pelaamista ja välittämistä. Mielestäni se näkyi harjoituspeleissä hyvin.

Sairastelu ja pienet vammat muokkaavat rosteria

Kärppien ykkös- ja kakkosketjut ovat tänään odotetussa muodossa. Nicklas Lasun ympärillä hyökkäävät Jasper Lindsten ja Ville Leskinen, ja kovaa jälkeä harjoitusotteluissa tehnyt Rasmus Kupari saa jälleen laidoilleen Mika Pyörälän ja Aleksi Heponiemen. Kolmosketjussa hyökkäävät Michal Kristof ja Radek Koblizek yhdessä Jasse Ikosen kanssa. Normaalisti ketjun vasemmassa laidassa viilettävä Sami Anttila on loukkaantumisen takia sivussa. Nelosketjussa rouhivat Jari Sailio, Miska Humaloja ja Otto Karvinen.

Aleksi Mäkelä on tänään sivussa puolustuksesta pienen loukkaantumisen takia, joten seitsemänenä puolustajan pelaa Taneli Ronkainen. Kärppien maalin suulla aloittaa Jussi Rynnäs, ja kakkosmaalivahtina toimii Justus Annunen. Sairastuminen pitää Veini Vehviläisen tänään kokoonpanon ulkopuolella.

Kärpät tänään:

Jasper Lindsten – Nicklas Lasu – Ville Leskinen

Mika Pyörälä – Rasmus Kupari – Aleksi Heponiemi

Jasse Ikonen – Michal Kristof – Radek Koblizek

Jari Sailio – Miska Humaloja – Otto Karvinen

Atte Ohtamaa – Shaun Heshka

Teemu Kivihalme – Jani Hakanpää

Lasse Kukkonen – Mikko Niemelä

Taneli Ronkainen

Jussi Rynnäs

(Justus Annunen)

Kiekko jäähän Oulun Energia Areenalla kello 19:00. Liput otteluun kätevimmin TÄSTÄ!