Kärppien CHL-taipaleelle voitokas alku

31.8.2018

Kärpät avasi CHL:n voitokkaasti, kun ranskalaisvieras Rouen Dragons kaatui maalein 4-0. Verkkoa ottelussa heiluttivat Jari Sailio, Teemu Kivihalme, Lasse Kukkonen ja Mika Pyörälä. CHL jatkuu Kärppien osalta sunnuntaina.

Vierasjoukkue oli päästä yllättämään ottelun alussa. Hyvällä liikkeellä ja aggressiivisella karvauspelillä otteluun sisään tullut Dragons onnistui luomaan Kärppien oman pään haparoinnista puolittaisia maalipaikkoja, mutta maalinteossa ranskalaiset eivät onnistuneet. Maaliverkkoa ensimmäisenä heilutti Kärpät, kun Radek Koblizek vapautti Jari Sailion läpiajoon. Sillin kikat purivat Rouen-vahti Matija Pintariciin, ja Kärpät siirtyi 1-0 johtoon ajassa 3:08. Erän puolivälissä Kärpät osui toistamiseen, tällä kertaa maalintekijänä toimi Teemu Kivihalme. Mainion esityön maaliin tekivät Rasmus Kupari ja illan toisen tehopisteensä kirjauttanut Jari Sailio. Ensimmäiselle erätauolle siirryttiinkin Kärppien 2-0 johdossa.

Toinen erä oli Kärpiltä ajoittain vaikea. Huolimaton kiekollinen peli johti nopeisiin vastahyökkäyksiin, mutta Jussi Rynnäs piti maalinsa puhtaana erinomaisilla torjunnoilla. Erän puolivälin tienoilla Kärpät siirtyi 3-0 johtoon Lasse Kukkosen ylivoimamaalilla. Raksila kohahti, kun maalin jälkeen Mathieu Brodeur niittasi Kukkosen jään pintaan poikittaisella mailalla maalitorvien soitua. Kanadalaispuolustajalle tuomittiin tilanteesta kaksiminuuttinen. Tällä kertaa Kärpät ei kuitenkaan ylivoimaansa hyödyntänyt.

Kolmannessa erässä Kärpät osui vielä kertaalleen. Lasse Kukkonen vapautti Mika Pyörälän hyökkäykseen, ja Pyörälä upotti kiekon rannelaukauksella maalin etukulmaan. Kolmannessa erässä Jussi Rynnäs joutui muutamaan otteeseen venymään näyttäviin torjuntoihin, mutta mies piti maalinsa puhtaana loppuun saakka. Tuloksellisesti Kärpät pelasi vahvan pelin, mutta suoritus kokonaisuutena jätti vielä valmennukselle mietittävää. Ajoittainen huolimattomuus sekä kiekollisessa että kiekottomassa pelissä olisi voinut kostautua useampaan otteeseen.

Kärpät pelaa seuraavan kerran ylihuomenna, sunnuntaina. Tuolloin vastaan asettuu saksalainen Thomas Sabo Ice Tigers. Liput sunnuntaille kätevimmin tästä!