​Kärpät saa vieraita Saksasta – "Kovin vastustaja Oulussa pitkään aikaan"

2.9.2018
​Kärpät saa vieraita Saksasta – "Kovin vastustaja Oulussa pitkään aikaan"

Rasmus Kupari iski ensimmäisessä CHL-ottelussaan tehopisteet 0+2. (Kuva: Jussi Määttä)

Kärpät avasi CHL-kautensa kotivoitolla Rouen Dragonsista. Neloskorista Kärppien lohkoon arvottu ranskalaisjoukkue ei päässyt hyvisät hetkistään huolimatta toden teolla iskuetäisyydelle perjantaina Oulun Energia Areenalla, mutta tämän illan vastus tulee epäilemättä olemaan piirun verran kovempi. Nürnberg Ice Tigers otti Kärppien tapaan avausottelustaan voiton, kun saksalaisjoukkue kaatoi vieraissa Mountfield HK:n maalein 1-2.

Saksan DEL-liigassa pelaava Ice Tigers on täynnä kokeneita ja nimekkäitä pelimiehiä. Joukkueen kapteenilla, Patrick Reimerilla, on vyöllään yli 700 ottelua DEL-liigassa ja toistasataa maaottelua Saksan paidassa. 35-vuotias hyökkääjä edusti maataan myös menneen talven olympialaisissa. Pakistosta löytyvät Tom Gilbert ja Milan Jurcina ovat pelanneet yhteensä yli 1000 ottelua NHL:ssä. Myös hyökkäyksestä löytyy nippu maailman kovimmassa kiekkoliigassa pelanneita pelaajia.

- Ehdottomasti kovin vastustaja mitä Oulussa on nähty pitkään aikaan. Ice Tigers on iso saksalainen seura, joka on täynnä entisiä NHL-pelaajia ja saksalaisia tähtiä. Eiliset CHL:n tulokset osoittivat sen kuinka vaikeaa kansainvälisiä pelejä on voittaa. Bern joutui tosissaan tekemään töitä Cardiffissa. Nämä ovat hienoja pelejä, ja joukkue arvostaa CHL:n todella korkealle. Toivon mukaan ympäristö tekee samoin, pohti Kärppien päävalmentaja Mikko Manner ennen illan koitosta.

Voittava kokoonpano ei muutu

Kärpät ei odotetusti lähde kokoonpanoaan voiton jälkeen muuttamaan; miehet pysyvät kakkosmaalivahtia, seitsemättä puolustajaa ja kolmattatoista hyökkääjää myöten samana.

- Uskon, että me pystytään parantamaan perjantaisesta pelistä. Joukkue on täynnä tulta ja tappuraa, joten tänään on luvassa hieno kiekkoilta, kertoo Manner.

Kärpät – Nürnberg Ice Tigers tänään Oulun Energia Areenalla kello 19:00 alkaen. Liput otteluun kätevimmin tästä!

Kärpät tänään:

Jasper Lindsten – Nicklas Lasu – Ville Leskinen

Mika Pyörälä – Rasmus Kupari – Aleksi Heponiemi

Jasse Ikonen – Michal Kristof – Radek Koblizek

Jari Sailio – Miska Humaloja – Otto Karvinen

Atte Ohtamaa – Shaun Heshka

Teemu Kivihalme – Jani Hakanpää

Lasse Kukkonen – Mikko Niemelä

Taneli Ronkainen (7. p) – Tino Metsävaino (13. h)

Jussi Rynnäs

(Justus Annunen)