Kärpät vei voiton jäähyjentäyteisessä maalijuhlassa

2.9.2018

Raksilan sunnuntai-illassa nähtiin vauhdikas, vaarallinen ja ajoittain kaoottinen ottelu, kun ulosajot, tappelut ja 12 maalia takasivat varovasti sanottuna värikkään kiekkoillan. Monisatapäisen ja äänekkään vieraskannattajakulmauksen pettymykseksi Kärpät vei ottelussa voiton maalein 9-3.

Ottelun alku oli perjantain tapaan ajoittain Kärpille hieman haastava. Vierailijat vastasivat erän alun maalipaikoista, saksalaiskannattajien hurratessa äänekkäästi. Erän puolivälin jälkeen Kärpät kuitenkin otti pelin komentoonsa. Ensin Mika Pyörälä viimeisteli nopean syöttökuvion päätteeksi millintarkalla laukauksella, ja vain hetkeä myöhemmin Michal Kristof iski ensimmäisen Kärppä-maalinsa, ja Kärpät siirtyi 2-0 johtoon. Jäähyrikkaassa avauserässä nähtiin myös kaksi isompaa tuomiota, kun Jari Sailio ja Ice Tigersin Christopher Brown ohjattiin päätyovista ulos väkivaltaisuudesta.

Toinen erä tarjosi paljon samoja elementtejä kuin ensimmäinenkin, ainoastaan enemmän. Kärpät jatkoi maalitehtailuaan kahdella nopealla maalilla erän alussa. Ensin osui kertaalleen jo maalannut Michal Kristof, ja pian verkkoa heilutti Otto Karvinen. Ajassa 25:26 vieraiden kanadalaishyökkääjä Philippe Dupuis komennettiin suihkuun Lasse Kukkoseen kohdistuneesta polvitaklauksesta. Kukkonen jätti pelin siihen, ja kyseisestä tilanteesta Dupuisille tuomittiin yhteensä 45 minuuttia rangaistuksia. Kärpät ei onnistunut pitkää ylivoimaansa hyödyntämään, ja pian sen jälkeen omissa soi. 4-1 osumasta vastasi Leonhard Pföderl. Puoli minuuttia osuman jälkeen Teemu Kivihalmeelle tuomittiin 2+2 minuuttinen korkeasta mailasta, ja vierailijat käyttivät ylivoimansa hyväksi. William Acton toi Ice Tigersin kahden maalin päähän. Kärpät kasvatti johtonsa kuitenkin vielä takaisin neljään maaliin Jasper Lindstenin ja Nicklas Lasun osumilla.

Kuuman erän loppuun saatiin vielä aikaiseksi kaksi suihkukomennusta, kun Otto Karvinen ja Dane Fox ottivat sunnuntai-illan nyrkkihipat.

Kolmas erä alkoi Kärppien kahdella nopealla maalilla. Ensin Nicklas Lasu iski illan toisen osumansa, ja hetken päästä Taneli Ronkainen löysi itsensä läpiajosta, eikä puolustaja erehtynyt. Turhautunut Ice Tigers-vahti Andreas Jenike otti tilanteesta kaksiminuuttisen heitettyään mailansa voimalla kaukalon kulmaukseen. Kärpät 9-2 johtoon ampui Tino Metsävainio. Illan viimeisestä maalista vastasi vierasjoukkueen Brandon Buck.

Kärppien illan tehomiehinä häärivät Michal Kristof (2+2=4) ja Nicklas Lasu (2+1=3). Tapahtumarikas ottelu päättyi kotijoukkueen 9-3 voittoon. Kärppien CHL-taival jatkuu tulevan viikon perjantaina Rouenissa, Ranskassa.