Sebastian Aho laittoi hyvän kiertämään lahjoituksen muodossa

3.9.2018
Sebastian Aho laittoi hyvän kiertämään lahjoituksen muodossa

Carolina Hurricanes-hyökkääjä Sebastian Aho on tehnyt merkittävän lahjoituksen oululaisten nuorten hyväksi. Kärppäkasvatti luovutti yhteensä 140 Warriorin sponsoroimaa jääkiekkomailaa, jotka jaettiin Oulun Kärpät 46 ry:lle sekä Nuorten Ystävät ry:lle.

Ajatus lahjoitukseen tuli Aholta itseltään, kun hän halusi omalla toiminnallaan auttaa ja tukea Oulun alueen nuoria. Idea lahjoituskohteista syntyi hetken pohdiskelun jälkeen, ja lopulta kotiseura ja kotiseutu olivat luontevia valintoja kohteiksi.

- Luonnollisestikin haluaa auttaa rakasta kotiseuraansa ja oululaista jääkiekkoilua, mutta myös tahoja, joille ei ole itsestäänselvyys, että saa pelata ja omistaa siihen tarvittavia varusteita. Haluan tuoda Ouluun hyvää, koska tämä paikka on antanut paljon myös minulle, Aho kertoo lahjoituksensa taustoista.

- Minä en ole yksin tämän takana, vaan lahjoitus on tehty yhteistyössä Warriorin kanssa. Totesin, etten tarvitse niin paljoa Warriorin varusteita kuin oli tarjolla, ja ajattelin lahjoittaa sinne, missä niille olisi enemmän käyttöä. Warrior suostui heti ehdotukseeni, ja tämä on hoidettu hienosti heidänkin puoleltaan, Aho jatkaa.

Nuorten Ystävät toimittaa mailat eteenpäin Muhoksella sijaitsevaan koulukoti Pohjolakotiin sekä NYn muihin lastensuojeluyksiköihin Pohjois-Suomeen.

- Nuorten Ystävien puolesta voin kiittää täydestä sydämestäni tästä. Se osui ja upposi meihin, kun kuulimme, että tällainen iso mailalahjoitus on tulossa. Tämä on tosi arvokas lahjoitus meidän nuorille, toteaa Nuorten Ystävien viestintäpäällikkö Jarno Kinnunen.

Oulun Kärpät 46 ry puolestaan jakaa mailat seuran nuorille pelaajille kannustaakseen ja motivoidakseen heitä entistä parempiin suorituksiin ja tiiviimpään harjoitteluun.

- Älyttömän iso kiitos Sepelle. On hienoa, että sydämessä on iso kärppä. Sebastian edustaa Kärppien mainetta hienosti tuolla maailmalla, kiittelee Oulun Kärpät 46 ry:n toiminnanjohtaja Mika Pieniniemi.