KalPa ryösti jatkoaikavoiton Oulusta

15.9.2018

Mestaruusviirin nosto ei siivittänyt Kärppiä lennokkaaseen starttiin, vaan KalPa oli aktiivisempi osapuoli ottelun alussa. Vierasjoukkue myös heilutti verkkoa ensimmäisenä, Atte Ohtamaan istuessa kaksiminuuttista kampituksesta. KalPan Otto Leskisen painava lämäri painui maalin perälle ajassa 06:14. Oulun Energia Areenan yleisö sai kuitenkin iloitsemisen aihetta jo erän puolivälin jälkeen, kun ensin Nicklas Lasu tasoitti pelin, ja kolmea minuuttia myöhemmin Aleksi Mäkelä pommitti Kärpät 2-1 johtoon komealla lämärillä. Avauserän viimeiseksi tilastomerkinnäksi jäi Jari Sailion 2+10 minuutin rangaistus laitataklauksesta.

Toinen erä oli tasaista vääntämistä. Kumpikaan joukkueista ei löytänyt tietään kunnollisille maalipaikoille, paria poikkeusta lukuun ottamatta. Veini Vehviläinen torjui erässä seitsemän kertaa, ja virkaveli Denis Godla pysäytti toisessa päädyssä 11 kiekkoa.

Kolmannen erän alussa KalPa nousi tasoihin, jälleen ylivoimalla. Tällä kertaa maalin tykitti Frank Gymer. Jäähyrikkaasta päätöserästä pystyi aistimaan molempien joukkueiden valtavan voitontahdon. Erässä kamppailtiin kovaa ja osittain siitä syystä jäähyaitioiden ovet kävivät tiuhaan tahtiin. Kärppiä erässä rangaistiin kahdesti, KalPaa peräti neljä kertaa. Ylivoimiaan kumpikaan joukkue ei kuitenkaan pystynyt hyödyntämään, ja ottelu siirtyi jatkoajalle tilanteesta 2-2.

Jatkoajalla vierasjoukkueen sankariksi nousi Kärppien junioreistakin tuttu Balasz Sebok, joka pääsi tuikkaamaan herkullisen irtokiekon ohi Veini Vehviläisen, kun jatkoaika oli ehtinyt vanhentua alle kaksi minuuttia.

Kärpät pelaa seuraavan ottelunsa tulevan viikon tiistaina Turussa, TPS:n vieraana.