​Viiri kattoon kotiavauksessa – "Mahtava asetelma"

15.9.2018

Liigakausi 2018 – 2019 käynnistyi jo eilen seitsemällä ottelulla, ja tänään myös Kärpät pääsee tositoimiin, kun eilen jatkoaikatappion Jukureille kärsinyt KalPa matkustaa Ouluun.

Kärppien valmistautuminen tänään alkavaan kauteen on sujunut mallikkaasti. Harjoitus- ja CHL -ottelut ovat tuottaneet yhtä poikkeusta lukuun ottamatta pelkkiä voittoja, eikä suurempia haavereita ole pelaajaosastolla sattunut. CHL-pelit ovat Kärppien vastuuvalmentaja Mikko Mannerin mukaan toimineet erinomaisena valmistautumisena kauteen.

- Se tulospanos aiheuttaa sen, että on helpompi laittaa itsensä peliin. Niitä sarjapelaamisen tuomia tunteita pääsee aidommin kokemaan CHL-peleissä, ja totta kai niistä silloin on hyötyä.

Lähtökohta alkavaan kauteen on hyvin erilainen kuin viime vuonna. Vaikean kauden jälkeen joukkue lähti luomaa identiteettiään uusiksi uuden valmentajan johdolla, mutta tänä vuonna kausi käynnistyy mestarina, suurimpana ennakkosuosikkina.

- Se on hieno asema totta kai. Joukkueet ja kaudet ovat aina uusia, mutta Oulun Kärpät on aina suurseura, jonka kuuluu menestyä. Tilanne ei sillä tavalla ole mitenkään erilainen, mutta ehkä vastustajat suhtautuvat hieman eri tavalla, mutta meille itselle tämä on mielenkiintoinen ja mahtava asetelma.

Heshka poissa kokoonpanosta toistaiseksi

Kärpät lähtee illan otteluun odotetulla kokoonpanolla. Silmäänpistävin muutos on Shaun Heshkan poissaolo ykkösparista. Heshka on sivussa toistaiseksi perheessä tapahtuneen äkillisen sairastapauksen vuoksi. Puolustaja on matkustanut Kanadaan, eikä paluun päivämäärää osata kertoa vielä.

Kärpät tänään:

Lindsten – Lasu – Leskinen
Ohtamaa – Mäkelä

Pyörälä – Kupari – Heponiemi
Kivihalme – Hakanpää

Ikonen – Kristof – Koblizek
Kukkonen – Niemelä

Sailio – Humaloja – Karvinen
Ronkainen

Vehviläinen
(Rynnäs)

Kärpät – KalPa käyntiin Oulun Energia Areenalla kello 18:30! Liput otteluun kätevimmin TÄSTÄ!