​Metsävainion try-out tuotti sopimuksen – Ronkaiselle kahden vuoden jatko

19.9.2018
​Metsävainion try-out tuotti sopimuksen – Ronkaiselle kahden vuoden jatko

Kuva: Jussi Määttä

Oulun Kärpät on solminut kaksivuotisen jatkosopimuksen puolustaja Taneli Ronkaisen kanssa. Lisäksi hyökkääjä Tino Metsävainion kanssa on solmittu try-outin perusteella kauden 2018 – 2019 kattava sopimus.

Taneli Ronkainen (s. 28.3.1995) on kotoisin Kuusamosta ja on edustanut Kärppiä kaudesta 2010 – 2011 saakka. Sitä ennen puolustaja edusti kotikaupunkinsa joukkuetta, Kuusamon Pallo-Karhuja. Kaudella 2017 – 2018 Ronkainen iski 43 ottelussa tehopisteet 1+9=10. Mestaruuteen päättyneissä pudotuspeleissä puolustaja pelasi joukkueensa kaikki 18 ottelua tehopistein 0+4=4.


- Taneli on noussut viime kausien aikana meidän runkopuolustajien joukkoon ja on hienoa, että oman seuran junioripolun kulkenut pelaaja jatkaa Kärpissä. Tanelilla on pelaajana varmasti vielä kehitysaskeleita otettavana ja hänellä on hyvä tulevaisuus edessä Liiga-kiekkoilijana, kommentoi Kärppien urheilutoimenjohtaja Harri Aho jatkosopimusta.

Tino Metsävainio (s. 14.10.1996) on Haukiputaalla syntynyt hyökkääjä. Viime kaudella sekä sentterin että laiturin paikoilla viihtyä Metsävainio iski Mestiksessä RoKin riveissä 50 otteluun tehopisteet 14+26=40 ollen joukkueensa paras pistemies. Haukiputaan Ahmojen kasvatti on edustanut Kärppiä C-junioreista lähtien. Liigadebyyttinsä 21-vuotias hyökkäjä teki kaudella 2016 – 2017. Tuolla kaudella vyölle kertyi myös neljä CHL-ottelua. Kuluvan syksyn harjoituskaudella pelaamassaan kahdessa ottelussa Metsävainio iski kaksi maalia, ja kolmessa CHL-ottelussa verkko on heilunut kertaalleen.

- Tino on pelaamalla ansainnut paikan jatkaa tämän kauden joukkueessa. Hän tulee olemaan meille varmasti sellainen pelaaja, joka auttaa joukkuetta eteenpäin. Hienoa, että jälleen kerran yksi oman junioriputken läpikäynyt pelaaja saa sopimuksen Liigaan.

Kärppien vastuuvalmentaja Mikko Mannerin mukaan molemmat pelaajat edustavat Oulun Kärppien arvoja erinomaisesti.

- Molemmista pelaajista huokuu aidosti Oulun Kärppien arvot; hyvät käytöstavat ja ymmärrys siitä, mitä pitkäjänteinen ja johdonmukainen työnteko on. Nämä ominaisuudet herättävät luottamusta valmennuksessa, ja uskon, että heistä kasvaa hyviä pelaajia Oulun Kärpille.