​Kärpät hakee ensimmäistä kolmen pisteen voittoaan - "Pelirohkeus ei ole näkynyt maalisarakkeessa"

25.9.2018

Kärpät isännöi tänään kauden toisessa kotiottelussaan Hämeenlinnan Pallokerhoa. Tiistai-illan kamppailussa kohtaa kaksi joukkuetta, jotka ovat kumpainenkin startanneet kautensa yskähdellen. Kärpät hakee vielä kauden ensimmäistä kolmen pisteen voittoaan, kun HPK:lla niitä on kasassa vasta yksi. Voiton nälkää illan kamppailusta ei siis varmastikaan tule puuttumaan.

- Varmasti pisteitä oltaisiin haluttu enemmän. Me ollaan tehty kahdeksan maalia ja päästetty saman verran, eli jos me ollaan pelirohkea joukkue, niin se ei ole vielä näkynyt maalisarakkeessa. Jos häviät pelin 1-0 niin kyllähän se hassulta tuntuu, pohti Kärppien vastuuvalmentaja Mikko Manner aamujäiden jälkeen.

Kärppien kokoonpanosta puuttuu tänään pelikiellon takia sivussa oleva Rasmus Kupari. Liigan kurinpitodelegaatio tuomitsi hyökkääjän yhden ottelun pelikieltoon lauantain SaiPa-pelissä tapahtuneesta päähän kohdistuneesta taklauksesta. Kuparin paikan kolmosketjun keskeltä ottaa Jasse Ikonen. Nuoren keskushyökkääjän poissaolo ei sekoita Kärppien pakkaa, vaan pelaajien kierrättäminen on Mannerin mukaan tärkeää kovassa pelitahdissa.

- Kierrätystä halutaan ylläpitää, sillä meillä on tulossa paljon pelejä. Seuraavat seitsemän viikkoa pelataan kolme ottelua viikossa, joten kaikki ymmärtävät, että silloin tarvitaan laajuutta, tuoreita miehiä ja tervettä kilpailua joukkueen sisällä.

HPK lähtee otteluun hyvin samanlaisista asetelmista kuin Kärpät. Joukkueiden välistä sarjataulukosta löytyy vain yksi joukkue, ja tehdyissä maaleissakin on eroa vain yhden osuman verran.

- HPK on taitava vastustaja. Heidän hyökkäyspelissään on paljon hyviä elementtejä. He ovat esimerkiksi hyvin keskikaistalle avaava joukkue ja pelaavat erittäin hyvin hyökkäysalueella painotonta puolta. Erittäin monipuolinen joukkue vastassa, joten huippusuoritusta lähdetään taas hakemaan.

Kärpät – HPK tänään Oulun Energia Areenalla kello 18:30. Liput otteluun kätevimmin TÄSTÄ!

Ottelun kokoonpanot löydät tästä.