Kärpille täysi pistepotti - Heshka ja Vehviläinen illan tähtinä

25.9.2018

Kärpät nappasi kauden ensimmäisen täyden pistepottinsa HPK:n kustannuksella. Pisteet jäivät Ouluun ryhdikkään esityksen jälkeen maalein 4-0.

Kärpät iski illan ensimmäisen osuman komealla tavalla. Ville Leskinen vapautti Jasper Lindstenin läpiajoon näyttävällä syötöllä, ja turkulaishyökkääjä vei Kärpät 1-0 johtoon ajassa 8:21. Maali oli Lindstenille ensimmäinen liigamaali Kärppien paidassa, ja syöttöpiste oli Ville Leskisen uran 100. tehopiste. 2-0 osuma nähtiin kauden toista otteluaan pelanneen Shaun Heshkan lavasta. Kärpät hyökkäsi tasavajaalla, ja kauden toista otteluaan pelannut Heshka pääsi ampumaan maukkaalta paikalta kauden ensimmäisen maalinsa. Ensimmäinen erätauko kutsui Kärppien 2-0 johdossa.

HPK aloitti toisen erän vahvasti. Peli pyöri Kärppien päädyssä, ja vierailijat pääsivätkin pelaamaan peräti neljä minuuttia ylivoimaa, kun Mika Pyörälälle vihellettiin kerralla kaksi jäähyä. Tulos jäi kuitenkin uupumaan, ja tilaisuuden tultua Kärpät iski. HPK istui vuorostaan kaksi perättäistä jäähyä, ja jälkimmäisen aikana Shaun Heshka pommitti jo illan toisen osumansa komealla viivalaukauksella. Syöttöpisteet maaliin kirjattiin Ville Leskiselle, ja ensimmäisen liigapisteensä kirjauttaneelle Michal Kristofille.

Kolmannen erän alussa HPK-verkko heilui jälleen. Tällä kertaa maalintekijänä toimi Miska Humaloja, joka ohjasi ehkä jopa hieman onnekkaasti Kärpät 4-0 johtoon. Teemu Kivihalmeen laukaus ohjautui Humalojan mailasta korkealle ilmaan, eikä HPK-vahti Emil Larmi ehtinyt reagoida suunnanmuutokseen. Veini Vehviläinen pelasi erinomaisen ottelun, ja summerin soidessa mies oli huhkinut nollapelinsä eteen 23 torjunnan verran.

Ottelun jälkeen Kärppien vastuuvalmentaja Mikko Manner oli tyytyväinen joukkueensa esitykseen, ja nosti esiin kauden avausmaalinsa iskeneen Jasper Lindstenin.

- Peli oli erittäin tasainen, ja molemmilla joukkueilla oli hetkensä. Tänään me ehkä onnistuttiin sitten siinä tuloksen teossa, kun viime viikolla siinä ei onnistututtu. Meidän tunnetilamme oli tänään sopiva tämän ottelun voittamiseksi. Todella onnellinen, että Jasper Lindsten onnistui maalinteossa, hän on meille tärkeä pelaaja.

Kärpät pelaa seuraavan kerran torstaina Tampereella. Seuraava kotipeli käydään tulevana lauantaina, kun Kärpät kohtaa Lukon viime vuodelta tutussa perhepelissä! Lisätietoja lauantain ohjelmasta on luvassa huomenna, mutta mukaan mahtuu ainakin viimevuotiseen tapaan lasten aamujäät!