Kärpille tiukka voitto Hakametsästä - Vehviläiselle toinen perättäinen nollapeli

27.9.2018
Kärpille tiukka voitto Hakametsästä - Vehviläiselle toinen perättäinen nollapeli

Veini Vehviläiselle kertyi nollapelissä 23 torjuntaa. (Kuva: Mika Kylmänen)

Kärpät palasi Hakametsään ensi kertaa sitten viime kevään mestaruusjuhlien. Tämäkin ottelu päättyi voittoon, ja tuloskin oli tuttu; 0-1.

Heti avauserän alusta kävi ilmi molempien joukkueiden halu pelata nopeaa ja aktiivista kiekkoa. Maalipaikkoja nähtiin molemmissa päissä, mutta Veini Vehviläinen ja Riku Helenius osoittivat olevansa mainiossa torjuntavireessä tänään. Kumpikaan joukkue ei ylivoimamahdollisuuksistaan huolimatta onnistunut maalinteossa. Tilastotkin kielivät avauserän tasaisuudesta. Laukaisuyritykset menivät Ilvekselle 18-17, ja maalivahtien torjunnat olivat tasan 9-9.

Kakkoserässä Kärpät pääsi hiljentämään Hakametsän ylivoimalla. Jari Sailio toimitti kiekon maalille, ja Otto Karvinen taisteli irtokiekon maaliviivan tuntumaan. Homman viimeisteli Miska Humaloja, joka on nyt kahden ottelun maaliputkessa. Maalin juhlinta keskeytyi hetkeksi, kun Mark Flood tarjosi jälkitilanteessa Humalojalle nyrkkiä naamaan. Tämä temppu palkittiin 2+10 minuutin rangaistuksella. Ilves sai erän loppupuolella erinomaisen mahdollisuuden ottelun tasoittamiseen. Jani Hakanpää ja Atte Ohtamaa ottivat perättäiset rangaistukset, ja kotijoukkue sai pyörittää lähes täydet kaksi minuuttia kahden miehen ylivoimaa. Kärppien aktiivinen puolustus yhdistettynä Veini Vehviläisen huipputorjuntoihin veivät kuitenkin Ilves-ylivoimalta terän, ja Kärppien johto kantoi kolmanteen erään.

Kolmannessa erässä pelin kuva pysyi hyvin pitkälti tuttuna. Peli virtasi päästä päähän, ja kumpikin maalivahti sai ajoittain venyä erinomaisiin torjuntoihin. Ilves onnistui kertaalleen ohittamaan Vehviläisen, mutta Mikko Mannerin haastoi tilanteen, ja Liigan tilannehuoneessa osumaa tutkailtiin pitkän kaavan kautta. Videotarkastus kertoi tuomaristolle, että Ilves-hyökkääjä oli ottanut kontaktia Vehviläiseen juuri ennen maalin syntyä, joten osuma hylättiin maalivahdin estämisenä. Kolmannen erän loppupuolella Ilves painoi peliä Kärppien päätyyn, mutta Kärppien puolustus, Vehviläinen viimeisenä lukkonaan piti maalin puhtaana loppuun saakka. Ottelu oli 21-vuotiaalle veskarille toinen perättäinen nollapeli. Torjuntoja kertyi myös sama määrä kuin tiistaisessa HPK-ottelussa; 23 kappaletta.

- Oli hyvä fiilis pelata. Hallissa oli hyvä tunnelma, ja peli oli maalivahdin näkökulmasta mieluisa. Tuli paljon tilanteita, joten sain torjua paljon, Vehviläinen kertasi ottelua joukkueen bussissa matkalla lentokentälle.

Toisen perättäisen nollapelin pelaaminen kielii siitä, että asioita tehdään oikein jokaisella osa-alueella. Vehviläisen mukaan hyvä vire lähtee hyvästä harjoittelusta.

- Treeneissä kiekko on tarttunut hyvin. Tekeminen on ollut todella tasaista, joten on ollut helppoa lähteä peleihin.

Kärpät pelasi Hakametsässä ensimmäistä kertaa sitten viime kevään mestaruusjuhlien. Saapuminen Tampereelle tuntui Vehviläisen mukaan erityiseltä.

- Sellainen lämmin fiilis valtasi kropan, että kyllä sitä tietää jotain täällä saavuttaneensa. Mieleen tuli hienoja muistoja.

Kärppien pelit jatkuvat lauantaina perhepelin muodossa. Tutustu päivän ohjelmaan TÄSTÄ!