​Petoeläimet kohtaavat Tampereella - "Ilves on täynnä taitoa ja vauhtia"

27.9.2018
​Petoeläimet kohtaavat Tampereella - "Ilves on täynnä taitoa ja vauhtia"

Shaun Heshka osui tiistaina kahdesti. (Kuva: Jussi Määttä)

Kärpät pelaa viikon toisen ottelunsa tänään Tampereella, kun vastassa on kautensa pirteästi aloittanut Ilves. Viisi pelattua ottelua ovat tuottaneet tamperelaisille kolme varsinaisen peliajan voittoa ja kaksi tappiota, ja yhdeksän pisteen turvin Ilves löytyy sarjataulukosta sijalta 4. Kärpät puolestaan nappasi tiistaina kauden ensimmäisen kolmen pisteen voittonsa kaatamalla HPK:n maalein 4-0.

- Onnistumiset ovat totta kai tärkeitä ryhmän hyvinvoinnin kannalta. Ne luovat itseluottamusta, ja se puolestaan ruokkii pelirohkeutta ja uskoa omiin kykyihin. Tiivis aikataulu kuitenkin vaatii sen, että onnistumisten ja epäonnistumisten taakat ja tunnetilat jätetään nopeasti taakse. Me haluamme elää hetkessä, ja lähteä aina uuteen otteluun kirkkain mielin, pohti Mikko Manner aamun joukkuepalaverin jälkeen.

Tiukka aikataulu näkyy tänään Kärpillä poikkeuksellisessa matkustussuunnitelmasta. Normaalisti päivää aiemmin pelipaikkakunnalle matkustava joukkue majailee parhaillaan hotellissa Helsingissä, sillä Tampereen hotellit olivat täynnä muista tapahtumista johtuen. Huolto matkusti Tampereelle eilen, ja joukkue siirtyy paikalle iltapäivällä.

Ilveksen joukkueen nuoruuden voimasta kertoo pistetilasto; joukkueen 10 parhaan pistemiehen joukosta löytyy vain kaksi yli 25-vuotiasta pelaajaa. Piikkipaikalta löytyy oululaisille tuttu kasvo, kärppäkasvatti Arttu Ruotsalainen. Oulussa syntynyt hyökkääjä on kauden viidessä ottelussa tehnyt neljä maalia ja syöttänyt kaksi lisää. Viime kaudella 20 pistettä nakuttanut 20-vuotias sentteri vaikuttaakin ottaneen askeleen kohti kärkiketjustatusta Liigassa. Nuori, taitava ja luisteluvoimainen ovat adjektiiveja, joilla Mikko Manner illan vastustajaa kuvailee.

- Ilves pelasi pitkään tarkkaan organisoitua kiekkoa, mutta he ovat nyt vapauttaneet käsijarrun. Ilves on erittäin luistelu- ja hyökkäysvoimainen joukkue. Nuorekas rosteri on täynnä taitoa ja liikettä, ja Ilves pyrkiikin pelaamaan hyvin samanlaista peliä kuin me.

Kärpät ei ole lähtenyt erinomaisesti toimineita ketjukoostumuksiaan muuttamaan HPK-pelistä. Kokoonpano pysyy samana seitsemättä puolustajaa ja aloittavaa maalivahtia myöten.

Ilves – Kärpät käyntiin Hakametsässä kello 18:30! Joukkueiden kokoonpanot löydät TÄSTÄ!