Kärpät päätti viikon tyylikkäällä voitolla

29.9.2018

Kärpät kaatoi Lukon maalein 6-2 nousujohteisella esityksellä. Vaikean startin jälkeen Kärpät paukutti toisessa erässä kolme maalia puoleentoista minuuttiin ja viimeisteli pelin päätöserässä niin ikään kolmella osumalla.

Ilta alkoi Kärppien kannalta katastrofaalisesti. Unelias kotijoukkue sai shokkihoitoa avausmaalin muodossa, kun Lukon Linus Nyman vei vieraat 0-1 johtoon reilun puolentoista minuutin pelin jälkeen. Kärppien muutamasta pirteästä hyökkäyksestä huolimatta Lukko määritti erän tempoa, ja Oskari Setänen tuki omiaan erän 11 torjunnalla. Kärppien nousujohteinen peli kuitenkin enteili hyvää seuraavaa erää ajatellen.

Ja hyvää seurasi; Kärpät paukutti erän alkupuoliskolla vajaaseen puoleentoista minuuttiin kolme maalia. Ensin osui Jasse Ikonen Lukko-puolustuksesta suuntaa muuttaneella rannelaukauksella, minuutin päästä Lasse Kukkonen suti irtokiekon verkon perälle ja kolmannen osuman iski Ville Leskinen. Lukko-valmentaja Pekka Virran ottama aikalisä rauhoitti vierasjoukkueen rivit, ja toisen erän osumat jäivät siihen.

Kolmannen erän alku lupaili Lukon takaa-ajoa, kun Justin Danforth kavensi numerot 3-2 ylivoimalla reilun kahden minuutin pelin jälkeen. Raumalaisten ilo oli kuitenkin lyhytikäinen, sillä Mika Pyörälä otti Kärppien kahden maalin johdon takaisin komealla ylivoimaosumalla vain kolmea minuuttia myöhemmin. Lukko ei enää tästä toipunut, vaan Kärpät kaunisteli vielä lukemia kahdella niin ikään kauniilla maalilla. Ensin Jari Sailio ampui puolittaisestä läpiajosta sähäkän lämärin ohi Setäsen, ja viimeisen naulan Lukon arkkuun laittoi Shaun Heshka komealla viivalaukauksella. Kärpät voitti ottelun maalein 6-2.

Kärppien pelit jatkuvat ensi viikolla kolmella kamppailulla. Tiistaina Lahden Pelicans saapuu Ouluun, torstaina pelataan Tampereella Tapparan vieraana ja lauantaina Kärpät kohtaa kotonaan Porin Ässät.