Kärpät nousi sarjakärkeen!

2.10.2018

Kärpät nousi liigakärkeen taisteluvoitolla Pelicansista. Vauhdikas ottelu tarjosi lopulta vain yhden maalin, jonka onnistui iskemään Aleksi Mäkelä ottelun kolmannessa erässä.

Kovatempoinen avauserä ei tuonut osumia, vaikka aihioita maalintekoon oli molemmissa päissä. Päästä päähän virrannut peli työllisti enemmän Pelicansin maalilla torjunutta Juho Olkinuoraa, joka pysäytti avauserässä 11 kiekkoa. Virkaveli Veini Vehviläinen Kärppien päädyssä selvisi kuudella torjunnalla. Tilastonikkareiden paperit eivät ensimmäisellä kaksikymmenminuuttisella täyttyneet, sillä maalien lisäksi erästä puuttuivat myös rangaistukset.

Toinen erä ei pelin kuvaa muuttanut, mutta Pelicans alkoi löytää kiekollista peliään paremmin. Lahtelaiset käänsivät nopeasti Kärppien virheistä, ja Vehviläinen sai venyä pariin vaativampaan torjuntaan. Kaikki 10 maalia kohti suunnattua laukausta kuitenkin pysähtyivät Veinin varusteisiin.

Kolmannessa erässä kiekko löysi vihdoin tiensä maaliin, ja kotiyleisön iloksi oikeassa päädyssä. Jari Sailio ohjasi Aleksi Mäkelän laukauksen sisään, ja vei Kärpät 1-0 johtoon ajassa 42:34. Kakkossyötön maaliin nappasi Atte Ohtamaa, jolle piste oli kauden ensimmäinen. Vimmatusti taistellut vierasjoukkue jaksoi pitää pelin temmon korkealla loppuun asti, mutta Kärpät kesti Pelicansin rynnistyksen, mukaan lukien alivoiman viitisen minuuttia ennen ottelun päätöstä. Kolme pistettä jäivät Ouluun tiukimmin mahdollisin lukemin; 1-0.

Veini Vehviläinen torjui nollapelinsä eteen yhteensä 25 kertaa, ja Juho Olkinuoralle kirjattiin lopulta 33 torjuntaa. Kärpät siirtyi voitolla Liigan piikkipaikalle 17 sarjapisteellä. Kärpät pelaa vielä tällä viikolla kaksi ottelua. Torstaina kohdataan Tappara Tampereella, ja lauantaina Porin Ässät saapuu Ouluun.