Kolmen ottelun viikko käyntiin kotona - Vastassa hyvävireinen Pelicans

2.10.2018

Kärpät käynnistää uuden kolmen ottelun viikon tänään ottelulla Lahden Pelicansia vastaan. Kolmen ottelun voittoputkelle haetaan jatkoa kotiyleisön edessä.

Kärppien uusi viikko lähtee käyntiin positiivissa merkeissä. Mennyt viikko tarjosi kolmesta ottelusta yhtä monta voittoa, ja pistetili karttui yhdeksän pisteen verran. Tuloksen takaa Kärppien vastuuvalmentaja Mikko Manner löytää kuitenkin paljon muutakin positiivista.

- Totta kai olen tyytyväinen siihen, että pystyttiin voittamaan pelejä. Mutta ennen kaikkea sieltä löytyi sellaista sitkeyttä ja taisteluhenkeä. Me ei oltu kaikissa peleissä koko ajan parempia, vaan esimerkiksi Ilves-peli vaati Veiniltä loistavan pelin ja erittäin sitkeää puolustamista.

Pelicans majailee sarjataulukon sijalla 6. Illan vastus saapuu Ouluun niin ikään voittoputkessa, sillä viikonlopun back-to-back toi lahtelaisille kaksi voittoa. Manner povaakin tämäniltaisesta vaikeaa peliä.

- Kaikki joukkueet, joilla on uusi valmentaja tälle kaudelle ovat erittäin energisiä, raikkaita ja valmentajansa näköisiä. Pelicans ei tee tähän poikkeusta. Erittäin luisteluvoimainen, raikkaasti hyökkäävä ja kovaa karvaava joukkue.

Kärppien kokoonpanossa nähdään ainoastaan yksi vaihdos, kun Jasper Lindsten palaa kokoonpanoon. Lindstenille tilaa kolmosketjussa tekee Lukko-ottelussa syöttöpisteen napannut Tino Metsävainio. Kärppien ykkösketju jatkaa muodossa Radek Koblizek – Nicklas Lasu – Ville Leskinen.

- Radek on hyvä esimerkki sellaisesta kärsivällisestä ja sitkeästä työnteosta. Hän on monta vuottta ollut jo Oulussa, mutta ovi ei ole auennut Liigaan. Viime kevät näytti sen, että hänellä on mahdollisuus kasvaa hyväksi liigapelaajaksi. Tuntuu, että hänellä on Leskisen kanssa hyvä henkilökemia, joten antaa poikien jatkaa.

Tolppien välissä jatkaa viime viikolla kaksi nollapeliä torjunut Veini Vehviläinen.

Kärpät – Pelicans käyntiin Oulun Energia Areenalla kello 18:30! Liput otteluun kätevimmin TÄSTÄ!