Finaalirevanssi Hakametsässä - "Inspiroiva ottelu"

4.10.2018
Finaalirevanssi Hakametsässä - "Inspiroiva ottelu"

Aleksi Mäkelä ratkaisi voiton tiistaina. (Kuva: Jussi Määttä)

Kärppien voitokkaasti alkanut viikko jatkuu tänään Tampereella, kun Kärpät kohtaa Tapparan. Kyseessä on joukkueiden ensimmäinen kohtaaminen sitten viime kevään finaalisarjan, joka päättyi Kärppien mestaruusjuhliin Hakametsässä. Kärppien vastuuvalmentaja Mikko Manner uskoo molempien joukkueiden olevan erittäin motivoituneita ja valmiita illan kamppailuun, mutta korostaa, että kevään muistot tuskin kallistavat vaakakuppia kummankaan eduksi.

- Aina kun Tappara ja Kärpät kohtaavat edellisillä peleillä ei ole merkitystä. Kyseessä on totta kai kuitenkin inspiroiva ottelu valmentajille, pelaajille ja faneille. Näiden kahden joukkueen väliset voimasuhteet kiinnostavat aina.

Kauden kuudesta ensimmäisestä pelistään viisi hävinnyt Tappara on onnistunut kääntämään kurssiaan viime aikoina. Viime viikonloppuna SaiPa kaatui maalein 5-1, mutta tiistainen Sport-ottelu jätti varmasti tamperelaisille paljon pohtimisen aiheita. Kotijoukkue Sport nousi kolmannen erän salamamaaleilla tasoihin, mutta Tappara vei voiton lopulta jatkoajalla.

- Tappara on edelleen oma itsensä. He ovat käynnistyneet hitaasti, mutta keväällä joukkue löytyy varmasti neljän parhaan joukosta. Hyvistä pelaajista koottu, vahvasti erikoistilanteissa pelaava joukkue, jolla ei ole juurikaan heikkouksia.

Tapparan ykkösmiehenä alkukaudella on häärinyt Tomas Záborsky, joka on iskenyt kahdeksassa pelaamassaan pelissä tehopisteet 4+6=10. Parhaimmillaan Liigassa 35 maalia kauteen paukuttanut slovakkihyökkääjä tuleekin varmasti pitämään Kärppien pakiston varpaillaan.

Kärpät otti tiistaina taisteluvoiton Oulussa vierailleesta Pelicansista. Kolmannen erän alussa syntynyt Aleksi Mäkelän 1-0 osuma jäi illan ainoaksi, ja kolme pistettä jäivät Ouluun tiukimmin mahdollisin lukemin. Tiistain voittava kokoonpano saa jatkaa koskemattomana tämän illan ottelussa Tampereella. Molempien joukkueiden kokoonpanot löydät tästä!

Tappara – Kärpät käyntiin Hakametsässä kello 18:30!