Viides perättäinen voitto - "Fiksua ja uhrautuvaa pelaamista"

4.10.2018
Viides perättäinen voitto - "Fiksua ja uhrautuvaa pelaamista"

Veini Vehviläinen pysäytti 20 Tapparan 22 laukauksesta, ja ansaitsi illan ykköstähden tittelin.

Kärpät nappasi viidennen perättäisen voittonsa viime kevään finaalirevanssista. Tappara kaatui Hakametsän illassa maalein 2-4.

Tappara aloitti ensimmäisen erän vahvasti ja onnistui hankkimaan myös illan ensimmäisen ylivoiman, kun Aleksi Mäkelä komennettiin rangaistujen penkille poikittaisesta mailasta. Ylivoima ei tuottanut tulosta, mutta hetkeä myöhemmin Hakametsä pääsi hurraamaan. Aleksi Heponiemen paha harhasyöttö tarjosi Jarkko Maliselle avopaikan maalintekoon, ja kokenut hyökkääjä ei erehtynyt. Tarkka rannelaukaus painui maalin yläkulmaan ajassa 8:53. Kärpät kuitenkin nosti tempoa ensimmäisestä takaiskusta, ja pian katsomossa juhlivat Kärppien kannattajat. Michal Kristof iski uransa ensimmäisellä liigamaalila pelin tasoihin. Slovakkihyökkääjä ampui siniviivan tuntumasta millintarkan rannelaukauksen, joka leijaili maskin takaa ohi Christian Heljangon. Kärpät karkasi johtoon alle kahta minuuttia myöhemmin, kun Rasmus Kupari ja Mika Pyörälä petasivat ketjun kolmannelle lenkille huippupaikan, ja Aleksi Heponiemi sai hyljätä antisankarin viitan viemällä Kärpät 1-2 johtoon. Otto Karvisella oli erän lopussa oiva mahdollisuus kasvattaa Kärppien johtoa alivoimalla, mutta Tappara-vahti Heljanko venyi tilanteessa upeaan torjuntaan.

Toisessa erässä Vehviläinen oli työllistetympi veskari, mutta silti verkko heilui vain toisessa päässä. Teemu Kivihalme iski erän ainokaisen ajassa 34:44. Michal Kristof tarjoili amerikkalaispuolustajalle vetopaikan, ja Kivihalme pommitti sydämensä kyllyydestä Kärpät 1-3 johtoon. Toisessa erässä Kärpät teki muutamia huolimattomia virheitä, jotka olivat kostautua, mutta Vehviläinen pysäytti kaikki yhdeksän maalia kohti suunnattua kiekkoa, ja kolmas erä käynnistyi Kärppien 1-3 johdossa.

Tappara löi kirivaihteen silmään heti kolmannen erän alussa. Joonas Järvinen pääsi ampumaan huippupaikalta Tapparan maalin päähän, kun kolmatta erää oli takana päin vain reilu minuutti. Tästä käynnistynyt kotijoukkueen vahva vaihe ei kuitenkaan tuottanut tulosta, vaan tuhritun ylivoimamahdollisuuden jälkeen Kärpät iski vastaan. Jasper Lindsten vapautti Rasmus Kuparin vastahyökkäykseen, ja Kuparin kikat purivat; pieni leikkaus keskelle ja terävä rannelaukaus painui maalin takakulmaan. Tappara haki vielä ottelun lopussa kavennusta ja tasoitusta ilman maalivahtia, mutta Kärppä-puolustus Vehviläisen johdolla piti nuo aikeet kurissa. Vehviläiselle kirjattiin lopulta 2-4 voitossa 20 torjuntaa. Vehviläinen valittiin illan ottelun ykköstähdeksi.

Kärppien vastuuvalmentaja Mikko Manner ojensi myös kiitosta voitosta maalivahtiosastolle.

- Kaks erää pelattiin hienosti, ja kolmas erä taisteltiin Veinin johdolla. Joukkue pelasi fiksusti ja todella uhrautuvasti alivoimat. Tappara tarjosi odotetusti kovan vastuksen.

Posia sai myös Mika Pyörälän, Rasmus Kuparin ja Aleksi Heponiemen ketju.

- Hienoa, että pojat saivat onnistumisia. Rapen neljäs maali oli tärkeä, ja Hepon ensimmäinen maali kertoi henkisestä kovuudesta. Hän jatkoi Tapparan maaliin johtaneen virheen jälkeen rohkeaa peliä ja teki ison maalin itse. Me pyritään koko ajan kehittymään joukkueena ja pelaajina, ja nämä nuoret jätkät on tietenkin siinä etunenässä.

Kärppien pelit jatkuvat lauantaina, kun Porin Ässät saapuu Ouluun. Tervetuloa kannustamaan Kärpät voittoon!

LIPUT: http://bit.ly/2DKjRjT