Kärpät päätti viikon maalijuhliin - Leskiselle hattutemppu

6.10.2018

Kärpät kesytti porilaiset Ville Leskisen hattutempulla ja kokonaisvaltaisesti fiksulla pelaamisella. Voitto oli Kärpille kuudes perättäinen.

Lauantai-illan maali-ilottelun käynnisti Kärppien alkukaudella takkuillut ylivoima. Ville Leskinen pääsi laukomaan rystyltä irtokiekon ohi Henri Kiviahon ajassa 8:43. Syöttöpisteet maaliin nappasivat ketjukaverit Nicklas Lasu ja Michal Kristof. Myös 2-0 maali syntyi ylivoimalla, mutta tällä kertaa työn touhussa oli toinen viisikko. Mika Pyörälä viimeisteli Aleksi Heponiemen kauniista syötöstä Kärppien toisen osuman. Kakkossyöttö kirjattiin kapteeni Atte Ohtamaalle. Ässät iski vielä pukukoppimaalin erän loppuun, kun Niklas Appelgren pääsi siirtämään porilaiset maalin päähän lähietäisyydeltä. Toiseen erään lähdettiin Kärppien 2-1 johdossa.

Kakkoserässä pelin voimasuhteet heijastuivat myös tulokseen; Kärpät iski erässä neljä maalia. Ensin Ville Leskinen viimeisteli hattutempun ketjukaveri Kristofin herkullisista tarjoiluista, ja erän puolivälin jälkeen Tino Metsävainio heilutti verkkoa uransa ensimmäisellä liigamaalilla. Minuutti ennen erän päätöstä Aleksi Heponiemi kaunisteli vielä erätaukolukemat 6-1.

Pelkkää posia toinen erä ei kuitenkaan ollut. Erän alussa Kärppien Miska Humaloja koki kovia, kun Ässien Kristian Tuohilampi tarjosi keskushyökkääjälle kovan pommin kulmauksessa. Tuomariston päätöksenä oli 2+10 minuutin rangaistus päähän kohdistuneesta taklauksesta. Humaloja ei enää palannut otteluun.

Kolmannessa erässä oli enää kyse loppulukemien muotoutumisesta. Shaun Heshka kuritti Ässiä viivalämärillään, tehden lukemiksi 7-1, ja seitsemän minuuttia ennen ottelun päätöstä Jere Seppälä iski porilaisten illan toisen maalin. Loppulukemat kirjattiin Kärpille 7-2.

Ässien Henri Kiviaho oli illan maalivahdeista työllistetympi 30 torjunnallaan. Kärppien tolppien välissä Jussi Rynnäs pysäytti 16 kiekkoa. Porilaissyntyinen maalivahti kertoi ottelun jälkeen, että kasvattajaseuran kohtaaminen sytyttää joka kerta.

- Totta kai erityistä latausta tuli siitä, että pääsi pelaamaan pitkästä aikaa. Mutta nimenomaan Ässiä vastaan pelaaminen on joka kerta spesiaali homma. Ei jäänyt tänään ainakaan latauksesta kiinni.

Kärppien pelit jatkuvat tulevan viikon tiistain CHL:n muodossa, kun tšekkiläinen Mountfield HK saapuu Ouluun. Kärpät voi varmistaa ottelussa paikan CHL:n jatkopeleissä kaudella 2018 – 2019.