​CHL-jatkopaikka tarjolla kotiyleisön edessä

9.10.2018


Kärpillä on tänään mahdollisuus varmistaa paikkansa CHL:n pudotuspelivaiheeseen kaudella 2018-2019, kun toiseksi viimeisessä alkulohkon ottelussa vastassa on tšekkiläinen Mountfield HK.

Kärpät käynnistää jälleen uuden kolmen ottelun viikon tällä kertaa CHL-pelillä. Lohkonsa piikkipaikkaa miehittävä Kärpät voi varmistaa tänään jatkopaikkansa ottamalla yhdenkin pisteen illan tšekkiläisvierailta. Kärppien tavoitteet CHL:ssä ovat korkealla, joten jatkopaikka on ensimmäinen ehto niiden täyttymiselle.

- Meillä on tavoitteena menestyä tässä sarjassa, joten nämä ovat isoja pelejä meille, virkkoi Kärppien apuvalmentaja Lauri Mikkola aamujäiden jälkeen.

Kärpät on voittanut kolme neljästä alkulohkopelistään. Ensin Rouen Dragons kaatui maalein 4-0, ja samana viikonloppuna Kärpät nuiji Thomas Sabo Ice Tigersin maalein 9-3. Vieraskiertueella Kärpät haki 2-4 voiton Rouenista, ja ainoa tappio kärsittiin Ice Tigersin vieraana maalein 4-3. Mikkolan mukaan F-lohkosta löytyy mielenkiintoinen sekoitus erilaisia joukkueita.

- Rouen oli todella raikas ja energinen joukkuen, kun taas Ice Tigers oli hieman kokeneempi ja staattisempi porukka. Mountfield on hyvin paineistava ja energinen joukkue. He pelaavat vauhtikiekko molempiin suuntiin.

Mountfield on CHL:n alkulohkossa yhdellä voitolla ja yhdellä jatkoaikatappiolla neljässä pisteessä. Mahdollisuudet jatkopaikkaan ovat kuitenkin vielä olemassa, kuten F-lohkon kaikilla joukkueilla. Jos CHL-peleissä tulokset eivät mairittele, niin kotimaansa liigassa tilanne on toisenlainen; Mountfield löytyy Extraligan sarjataulukon toiselta sijalta, ja ennen viikonlopun kärkikamppailua joukkue liiteli seitsemän ottelun mittaisessa voittoputkessa.

- Tšekissä on erittäin laadukas pääsarja tällä hetkellä. Pelaajabudjetit ovat nousseet viime vuosina, ja sitä kautta rostereista löytyy paljon laadukkaita pelaajia.

Junnilalle kauden ensimmäinen peli

CHL:ssä joukkueet voivat merkitä kokoonpanoon täydet neljä kentällistä, ja Kärpät pelaakin tänään 13 hyökkääjällä ja 7 puolustajalla. Seitsemäntenä pakkina pelaa Aleksi Mäkelä ja kolmannentoista hyökkääjän paikan ottaa kauden ensimmäisen pelinsä pelaava Jyri Junnila. Kokenut hyökkääjä on ollut alkukauden sivussa loukkaantumisen takia.

Miska Humalojan poissaolon myötä Kärppien alemmat kaksi ketjua kokevat pieniä muutoksia. Jasse Ikonen hyppää Humalojan paikalle nelosketjun keskelle, ja kolmosen muodostavat tänään Jasper Lindsten, Tino Metsävainio ja Radek Koblizek. Kärppien kaksi kärkiketjua ja pakisto pysyy ennallaan lauantaisesta Ässät-pelistä.

Kärpät – Mountfield HK tänään Oulun Energia Areenalla kello 19:00! Liput otteluun kätevimmin TÄSTÄ!