Kärpät eteni CHL:n pudotuspeleihin

9.10.2018

Kärpät varmisti jatkopaikan CHL:ssä 3-2 voitolla Mountfield HK:sta. Voittomaalin iski Rasmus Kupari toisen erän lopussa.

Ottelun avauserä eteni nopeasti, lähes katkoitta erän puoliväliin saakka. Peli virtasi päästä päähän, ja vaarallisemmista maalipaikoista ottelun alussa vastasi vierasjoukkue Mountfield. Veini Vehviläinen kuitenkin otti erässä tarvittavat torjunnat, ja kertaalleen Aleksi Heponiemi pelasti vanhanaikaisyrityksen maaliviivan tuntumasta.

Erän puolivälin tienoilla nähtiin pitkähkö videotarkastus, kun Kärppien maalitilannetta kelailtiin nauhoilta reilun viiden minuutin ajan, kuitenkin ilman toivottua tulosta. Erän lopussa tilastoihin saatiin ensimmäinen merkintä, kun Nicklas Lasulle tuomittiin pikkukakkonen kiinnipitämisestä.

Tuo jäähy kostautui heti toisen erän alussa. Daniel Rákos survoi vierailijat 0-1 johtoon maalin edustalta. Kauaa Kärpät ei kuitenkaan takaa-ajajana viihtynyt. Hyvässä iskussa liigapeleissä ollut Michal Kristof toi Kärpät tasoihin tyylikkäällä maalilla. Kristof pääsi namuttelemaan maalin edustalla rauhassa, ja kiekko löysi tiensä maaliin Jaroslav Pavelkan längistä. Johtoaseman Kärpät nappasi viittä minuuttia myöhemmin, kun Aleksi Mäkelä ja Ville Leskinen rakensivat Nicklas Lasulle maukkaan vetopaikan, eikä ruotsalaissentteri erehtynyt. Mountfield punnersi itsensä tasoihin vielä toisen erän aikana. Matej Paulovic pääsi nousemaan luvattoman helpon näköisesti maalin edustalle, ja slovakkihyökkääjä nosti kiekon varmasti etuyläkulmaan. Toiselle erätauolle lähdettiin kuitenkin Kärppien komennossa, kun Rasmus Kupari nappasi johtoaseman takaisin Kärppien pelatessa kahden miehen ylivoimaa aivan erän lopussa.

Kolmannessa erässä kiivas taistelu voitosta näkyi fyysisenä pelinä. Taklaukset vietiin loppuun saakka, eikä pieniä pystypaineja vältelty. Illan kovimman pommin tarjoili Atte Ohtamaa, joka painoi puhtaan taklauksen Mountfieldin Radovan Pavlikiin, joka valitettavasti loukkasi itsensä tilanteessa. Pavlik talutettiin päätyovista pukusuojiin hoidettavaksi. Veini Vehviläinen joutui erän loppupuolella venymään pariin erinomaiseen torjuntaan voiton varmistamiseksi. Päätössummerin soidessa lukemat taululla näyttivät 3-2, vaikka vierasjoukkue haki lopussa tasoitusta ilman maalivahtia.

Kärpät varmisti voitolla paikan CHL:n jatkopeleissä, mutta jäljellä vielä yksi CHL:n lohkovaiheen ottelu tämäniltaista vastustajaa vastaan. Kärpät kohtaa Mountfieldin Hradec Kralovessa ensi viikon keskivikkkona. Kärpät pelaa tällä viikolla vielä kaksi liigapeliä. Ensin torstaina Jyväskylässä vastassa on JYP, ja viikon päättää lauantainen kotiottelu Vaasan Sportia vastaan.