Pohjoisen puhuri kohtaa Jyväskylän hurrikaanin

11.10.2018
Pohjoisen puhuri kohtaa Jyväskylän hurrikaanin

Aleksi Heponiemi on Liigan tehokkain alle 20-vuotias pelaaja. 10 otteluun on syntynyt tehopisteet 3+6=9. (Kuva: Jussi Määttä)

Kärpät kohtaa tänään Jyväskylässä ailahtelevasti kautensa aloittaneen JYPin. Illan isännät ovat raapineet kotimaisessa Liigassa kasaan vasta kaksi varsinaisen peliajan voittoa, ja maanantaina JYP kärsi tappion CHL:ssä sveitsiläiselle Luganolle. Mikko Manner uskoo, että vaikeasta alusta huolimatta joukkueesta löytyvät kokemus tulee näkymään tuloksissa pitkällä tähtäimellä.

- Kokemus tuo mukanaan kykyä valmistautua ja käsitellä erilaisia tilanteita. JYP on erittäin vahva aloituksissa, maalien edustoilla ja kamppailupelaamisessa. Joukkue on täynnä suuria johtajia, ja sen takia he varmasti tulevat parantamaan pitkässä juoksussa.

Kärpät on tällä hetkellä päinvastaisessa tilanteessa; peli on viime aikoina kulkenut niin kotimaisessa kuin eurooppalaisessakin kaukalossa, ja tiistainen Mountfield-voitto sinetöi Kärppien jatkopaikan CHL:ssä. Yksi monesta palasesta tuon tuloksen takana on 19-vuotias Aleksi Heponiemi, joka on heti ensimmäisissä miesten peleissään osoittanut pystyvänsä tuloksentekoon.

- Meillä on monia lahjakkaita nuoria joukkueessamme. Aleksi on näyttänyt omalla tekemisellään, että hänen pelikäsityksensä, oivalluskykynsä, nopeutensa ja kamppailuvoimansa riittää miesten tasolla. Hän on erittäin määrätietoinen nuori pelaaja.

Kärpät on nyt pelannut kymmenen ottelua Liigaa, ja Manner on nähnyt joukkueen tekemisessä paljon sellaisia asioita, joita vastuuvalmentaja on toivonutkin.

- Tavoite oli, että juuri se meidän peli-ilme näkyisi, ja mielestäni ollaan onnistuttu siinä hyvin. Joukkue on joka ilta ollut valmis taistelemaan. Lopputulos on aina joku, mutta tällä kaudella se on ollut useammin positiivinen kuin negatiivinen.

Kärppien kokoonpano on pysynyt samassa muotissa jo pidemmän aikaa, ja ketjuihin on tehty ainoastaan pientä viilausta. Tänään Kärpät lähtee JYPiä vastaan pienin muutoksin tiistaiseen kokoonpanoon verrattuna. 13. hyökkääjänä tiistaina pelannut Jyri Junnila pullahtaa ulos kokoonpanosta, ja Taneli Ronkainen pelaa seitsemäntenä puolustajana. Maalilla kotikaupungissaan aloittaa Veini Vehviläinen.

JYP – Kärpät käyntiin LähiTapiola Areenalla kello 18:30!