Kärppien viikolle voitokas päätös

13.10.2018

Kärpät venytti voittoputkensa kahdeksan ottelun mittaiseksi Vaasan Sportin kustannuksella. Illan ykköstähtenä hääri tehot 1+1 iskenyt Aleksi Heponiemi.

Kärpät tuli otteluun odotetusti isännän elkein. Peli pyöri vieraspäädyssä, ja ex-kärppävahti Sami Aittokallio joutui hikoilemaan Sport-maalin suulla hurjat 16 kertaa. Yksi koppi jäi kuitenkin ottamatta, sillä Aleksi Heponiemi ampui tarkalla rannelaukauksella Kärpät 1-0 johtoon kahdeksan minuutin pelin jälkeen.

Toisessa erässä Sport nosti profiiliaan, ja Jussi Rynnästä työllistettiin huomattavasti avauserää enemmän. Kärpät oli kuitenkin erän ainoa maalintekijä. Jasper Lindsten karkasi läpiajoon, ja tarkka rannelaukaus painui ohi Sami Aittokallion kaksi sekuntia ottelun puolivälin jälkeen.

Kolmannen erän alku oli kaoottinen, mutta kotijoukkueen kannalta positiivisella tavalla. Alle kolmessa minuutissa Oulun Energia Areenalla nähtiin viisi rangaistusta ja kaksi maalia. Ensin Vicktor Westermarck ja Tommi Tikka ottivat perättäiset kaksiminuuttiset, joista Michal Kristof rankaisi tarkalla rannelaukauksella Kärppien pelatessa kahden miehen ylivoimaa. Pian maalin jälkeen molempien joukkueiden jäähyboksit aukesivat; Sportin Colby Robakille tuomittiin kakkonen koukkaamisesta, Kärppien Atte Ohtamaa pääsi istumaan sukeltamisrangaistusta. Peli jatkui Kärppien ylivoimalla, ja Mika Pyörälä pääsi iskemään Kärpät 4-0 johtoon Rasmus Kuparin erinomaisesta esityöstä. Kakkossyötön maaliin nappasi Aleksi Heponiemi. Illan viidennen osuman ampui hurjassa vireessä alkukaudella ollut, tänään seiskapakkina pelannut Aleksi Mäkelä. Maali oli KKP-kasvatille jo kauden kolmas. Tämä lukema sivuaa miehen viime kaudella tehtyä yhden kauden maaliennätystä.

Kärpillä on edessään kiireinen viikko, sillä tie vie viiden päivän sisällä Hradec Kralovesta Kuopion kautta takaisin Ouluun. Kärpät pelaa keskiviikkona viimeisen CHL-lohkopelinsä, ja päättää viikon koti-vieras back to backiin. Lauantaina Ouluun vieraaksi saapuu Lappeenrannan SaiPa.