Vaasalaiset vieraaksi Ouluun - "Tämä on erityinen peli"

13.10.2018

Kärpät päättää jälleen yhden kolmen ottelun viikon lauantai-illan kotipeliin. Tällä kertaa vastustaja löytyy Vaasasta, kun Sport vierailee Oulusssa.

Vaasalaiset pelasivat eilen kotonaan, mutta tulos ei isäntiä mairitellut; Ilves haki pisteet Kuparisaaresta maalein 8-3, Sportin oltua avauserän jälkeen 1-0 johdossa. Kärppien vastuuvalmentaja Mikko Manner kuitenkin korostaa, että eilinen ottelu kertoi enemmän Ilveksen, kuin Sportin pelivireestä.

- Sport on pelannut tällä kaudella kaksi tuloksellisesti huonoa ottelua ja ne ovat molemmat olleet Ilvestä vastaan. Se kertoo Ilveksen erinomaisuudesta. Sport on hyvä joukkue, joka on loistavasti valmennettu. Yksi parhaita ystäviäni valmentaa Sportia, joten tämä on erityinen peli minulle. Ylpeänä aion seistä omassa aitiossani, ja olen ylpeä kaverin puolesta, että hän seisoo Sportin aitiossa.

Jos Sportilla on allaan rökäletappio, niin Kärpillä on päinvastoin tiukkaakin tiukempi voitto. Joukkue haki torstaina Jyväskylästä kolme pistettä maalein 0-1. Ottelun ykköstähtenä säkenöi 39 kertaa nollapelinsä eteen torjunut Veini Vehviläinen.

- Kaksi erää liikuttiin hyvin, ja peli oli tasainen. JYP olisi ihan hyvin voinut myös voittaa. Veini oli loistava maalilla, ja joukkueelta nähtiin iso työmäärä ja isoa sydäntä.

Tänään kokoonpanossa nähdään pientä liikehdintää, kun aloittava maalivahti vaihtuu Jussi Rynnäkseen, ja nelosketjun keskellä hyökkää Jyri Junnila. Jykä pelasi 13. hyökkääjänä vajaat kahdeksan minuuttia tiistain CHL-ottelussa, mutta tämäniltainen on kokeneen hyökkääjän kauden ensimmäinen liigapeli.

- Jykä on tehnyt paljon töitä viime keväästä asti, kun hän on vammansa kanssa työskennellyt. Hän joutui aloittamaan jääharjoittelun vähän takamatkalta muuhun joukkueeseen nähden, mutta hän on näyttänyt omalta energiseltä itseltään

Kärpät – Sport tänään Oulun Energia Areenalla kello 17:00. Liput otteluun kätevimmin TÄSTÄ!

KOKOONPANOT