CHL-lohkopeleille voitokas loppu - Koblizek ratkaisi

17.10.2018

Kärpät päätti CHL:n lohkovaiheen rankkarivoittoon Mountfield HK:sta. Rankkarikisan ratkaisi tšekkihyökkääjä Radek Koblizek.

Kotijoukkue aloitti ottelun aktiivisesti ja fyysisesti. Avausvaihdoista asti oli selvää, että taklaukset viedään loppuun, eikä yhtäkään irtokiekko hävitä taistelutta. Ensimmäisenä pelin fyysisyyden sai kokea ensimmäistä CHL-otteluaan pelannut Juho Korhonen, joka kolattiin tylysti pystyyn keskialueella. Korhonen poistui pukusuojiin, eikä palannut enää otteluun. Isäntä oli tyly myös maalien muodossa. Ajassa 7:43 Matej Chalupa avasi illan maalinteon, ja paria minuuttia myöhemmin Michal Dragoun iski 2-0 osuman ylivoimalla. Kärpät kuittasi toisen maaleista takaisin vielä ennen erän päätöstä Jani Hakanpään ylivoimaosumalla, mutta ensimmäiselle tauolle lähdettiin Mountfieldin 2-1 johdossa.

Toinen erä jatkui fyysisenä ja rikkonaisena. Kärpät iski erän ainoan maalin, kun Julius Hermonen näytti luisteluvoimaansa polkemalla läpiajoon. Näyttävä rystynosto maalin kattoon toi Kärpät tasoihin ajassa 32:16.

Kolmas erä alkoi kotijoukkueen pitkällä ylivoimalla, kun maalintekijänä kunnostautunut Jani Hakanpää komennettiin neljäksi minuutiksi rangaistujen penkille laitataklauksesta. Ylivoimalla verkko ei heilunut, mutta Mountfield karkasi 3-2 johtoon erän puolivälin jälkeen Radovan Pavlikin ovelalla laukauksella. Jatkoajalle ja rankkareille asti venyneen ottelun tasoituksen iski Otto Karvinen, joka ohjasi Teemu Kivihalmeen viivalaukauksen sisään neljä minuuttia ennen päätöstä.

Rankkareilla ottelun sankariksi nousi perheensä ja ystäviensä edessä pelannut Radek Koblizek. Kobla viimeisteli kaksi tyylikästä rankkariosumaa, ja ratkaisi voiton Kärpille kuudennessa laukojaparissa.

Kärppien jatko CHL:ssä ratkeaa perjantaina järjestettävässä arvonnassa. Kärpät kohtaa pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella jonkin muissa lohkoissa toiseksi sijoittuneista joukkueista. CHL:n sarjataulukon löydät tästä.

Liigan puolella ottelut jatkuvat perjantaina Kuopiossa, kun KalPa isännöi Kärppiä. Lauantaina Kärpät kohtaa Oulussa SaiPan.