​Kärpät päättää CHL-alkulohkonsa Tšekissä

17.10.2018

Lohkovoittonsa jo varmistanut Kärpät matkusti eilen Hradec Kraloveen, jossa se kohtaa Mountfield HK:n. Joukkueiden aiempi keskinäinen kohtaaminen päättyi viikko sitten Oulussa Kärppien 3-2 voittoon. Lohkosijoitusten suhteen ottelussa ei ole panosta, sillä molempien joukkueiden kohtalo on jatkon kannalta jo selvillä; Kärpät etenee lohkovoittajana pudotuspeleihin, ja Mountfieldin kausi jatkuu kotimaan sarjassa. Voitto kuitenkin antaa Kärpille parhaat mahdolliset lähtökohdat pudotuspeleihin, sillä paremmin alkulohkossa menestynyt joukkue kuittaa kotiedun tulevissa ottelupareissa. Kärppien vastuuvalmentaja Mikko Manner kuitenkin katsoo tuttuun tapaansa mahdollisten voittojen tai tappioiden taakse ja keskittyy vain ja ainoastaan suoritukseen.

- Me nähdään tämä erinomaisena paikkana kehittää omaa kilpailuviettiä ja mitata omaa osaamista tällaisissa kansainvälisissä olosuhteissa, joita et pysty kotimaan liigassa millään sparraamaan.

Joukkue laskeutui hyvissä ajoin tiistaina aamupäivällä Prahaan, josta matka jatkui bussilla kohti Hradec Kralovea. Hotellilla syödyn lounaan jälkeen oli aika tutustua tulevan ottelun näyttämöön, CPP Arenaan.

- Olosuhteet ovat viimeisen päälle hienot. Halli edustaa oikein perinteistä tšekkiläistä kiekkokulttuuria; kaukalot ja kivikovat pleksit joita ennen oli joka paikassa. Hienot puitteet lähteä pelaamaan.

Kärpät jätti neljä pelaajaa kotiin CHL-matkan ajaksi. Nicklas Lasu, Shaun Heshka, Atte Ohtamaa ja Ville Leskinen liittyvät joukkueen mukaan ennen perjantain KalPa-ottelua. Vierasreissula joukkuetta vahvistavat hyökkääjät Julius Hermonen ja Niko Kuiri, sekä puolustaja Juho Korhonen.

- Haluttiin antaa heille mahdollisuus olla kotona, harjoitella ja puhaltaa hieman. He pelaavat isoja minuutteja ja ovat fyysisesti ja henkisesti kovilla. Nyt voidaan antaa mahdollisuus niille tuleville kärppäpelureille, jotka ovat Mestiksessä kasvamassa seuraavalle tasolle.

Kärppien kokoonpanossa kaksi ensimmäistä ketjua on pyöräytetty mielenkiintoiseen muotoon. Michal Kristofin laidoilla hyökkäävät kokeneet Jyri Junnila ja Mika Pyörälä, ja Rasmus Kuparin laidoilla viilettävät Aleksi Heponiemi ja RoKissa alkukauden kiekkoillut Julius Hermonen. Kolmosketjun muodostavat Jasper Lindsten, Tino Metsävainio ja Radek Koblizek, ja nelosketjussa rymistelevät Otto Karvinen, Jasse Ikonen ja Jari Sailio. Kolmantenatoista hyökkääjänä pelaa Niko Kuiri.

Puolustuksesta löytyvät kaksikot Teemu Kivihalme – Jani Hakanpää, Lasse Kukkonen – Mikko Niemelä, Taneli Ronkainen – Aleksi Mäkelä ja seitsemäntenä puolustajana on Juho Korhonen. Kärppien maalilla pelaa Jussi Rynnäs.

Mountfield – Kärpät käyntiin CPP Arenalla Suomen aikaa kello 19:00. Ottelun näyttää C More.